MENU

Wie was de Chinees-Amerikaanse architect Ieoh Ming Pei?

For Forest, een miniwoud in een Oostenrijks stadion

27 juni 2019 Comments (0) Architectuur, Milieu

“Ceci n’est pas une pipeline”

Hoe kan je hernieuwbare energie integreren in reeds bestaande vervuilende architectuur? Dat is de vraag die wordt beantwoord door het architectenbureau Margot Krasojevic uit Beijing. Het idee: olieplatformen transformeren in milieuvriendelijke hotels.

Het eiland Jeju. Op een uurtje vliegen van Seoel, Osaka, Shanghai en Beijing. Deze vulkaan in het zuiden van het Koreaanse schiereiland, op zeekaarten lang gewoon ‘ergens’ genoemd, ontvangt 15 miljoen bezoekers per jaar. De mooie kustlijn wordt ontsierd door een oude metalen structuur.

Dit olieplatform, dat enkel per boot bereikbaar is, zal worden omgebouwd tot een groot, milieuvriendelijk hotel. Aan het gebouw worden turbines gebouwd die de structuur van getijdenenergie zullen voorzien. Naarmate de golven op het platform vallen, zullen de turbines in de wind draaien. Nog een andere slimme voorziening: het water zal worden ontzild om te voorzien in de behoeften van de gasten. Het futuristische design zal worden gebouwd met aluminium structuren die werden gekozen omwille van hun duurzaamheid en lichtheid.

  • The Lighthouse – Margot Krasojevic 1
  • The Lighthouse – Margot Krasojevic 2
  • The Lighthouse – Margot Krasojevic 3
  • The Lighthouse – Margot Krasojevic 4
  • The Lighthouse – Margot Krasojevic 5
  • The Lighthouse – Margot Krasojevic 6

Offshore engineering

Binnenin bestaat het hotel uit drie gedeeltes: de lobby, de kamers en gedeelde ontmoetingsruimtes. In geval van nood zullen de gasten via luchtsluizen in veiligheid worden gebracht. Het project steunt op de knowhow van offshore engineers die vertrouwd zijn met het bouwen van olieplatformen want die krijgen vaak te maken met krachtige zeestormen. Wordt offshore toerisme een nieuwe trend?

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord