MENU

Odyssée Pleyel: een nieuw leven voor een oude industriële...

Onderwatersteden? Hou je adem al maar in, ze komen...

6 september 2019 Comments (0) Andere, Technologie, Vastgoed

Veolia test zijn slimme strand in La Baule

Aangesloten kluisjes, een conciërgeapp, armbanden om te betalen … na de “Smart City” is er nu ook het verbonden strand of de “Smart Bay”. Veolia group, de eerste concessiehouder van een strand in Frankrijk, experimenteert met een reeks digitale diensten om de aantrekkelijkheid van de badplaats te verbeteren.

Na de “Smart City” is er nu ook het verbonden strand of de “Smart Bay”. Het concept is nogal discreet verschenen op het strand van La Baule in Frankrijk, waar het deze zomer door Veolia wordt getest. Eind 2016 kreeg de Franse groep van de staat de eerste concessie van Frankrijk voor de exploitatie van een strand van 6 kilometer zand, met de missie om de site gedurende 12 jaar te beschermen en te onderhouden.

Veolia heeft gewerkt aan de aantrekkelijkheid van het strand door het integreren van nieuwe digitale diensten. Onder hen, Playak, een smartphone-app, die het mogelijk maakt een maaltijd op het strand te laten leveren. Hoe? Dankzij de locatie van de telefoon van de klant. Een reeds bewezen dienst die nu in werking is. De service wordt uitgebreid voor toeristische professionals, zoals verhuurders van jetski’s, fietsen of boten, restaurants en al wie recreatieve activiteiten aanbiedt. Al deze spelers hebben hun plaats op de support die een mobiele showcase is. Je kan er ook het weer en de geplande evenementen zien. Het is een soort mini-toerismedienst op je telefoon.

Geolocatie van de klant

Tijdens de opening van het strand lanceerde Veolia ook zijn cashless betaling met de verdeling van 10.000 ad hoc armbanden. Met deze vooraf geladen armbanden kan je cashless betalen bij verschillende partneretablissementen. Ook 120 connected boxes, van het bedrijf Vigicube, maakten hun opwachting op het strand.

Een andere verbonden armband garandeert dan weer de veiligheid op het strand en op zee. Kinderen, surfers, zwemmers: Ticatag kan ze lokaliseren in geval van problemen dankzij de armband. Tot slot bieden andere projecten zoals Otec waterkwaliteitsbewaking via sensoren die aan boeien zijn bevestigd. Affluence maakt het mogelijk te zien hoe druk het is, Acriprevisub doet voorspellingen over de zee en op Tipi vind je vakantiejobs.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord