MENU

Een stedelijk bos en houten gebouwen in het hart...

Veolia test zijn slimme strand in La Baule

6 september 2019 Comments (0) Architectuur, Milieu, Technologie

Odyssée Pleyel: een nieuw leven voor een oude industriële kathedraal

In Saint-Denis zal een voormalig industrieel gebouw een koolstofvrije renovatie krijgen met zonnepanelen, zonne-energiecellen en zink-luchtbatterijen. Dit project ligt in een snel veranderende stedelijke omgeving, dicht bij het toekomstige Olympische dorp Paris 2024.

Odyssée Pleyel is een van de projecten die werd gekozen in het kader van de wedstrijd “Reinventing Cities”, georganiseerd door C40 Cities om nieuwe toepassingen te vinden op verlaten plaatsen in verschillende grote steden. Dit project, uitgevoerd door EDF, beoogt een oude monumentale aftappingshal nieuw leven in te blazen voor de bedrijven en inwoners van het Pleyel-district in Saint-Denis, aan de poorten van het toekomstige Olympisch dorp Paris 2024.

“Odyssée Pleyel” is een innovatief stedelijk gebouw in Saint-Denis, in staat om zich aan te passen aan de klimaatverandering in Saint-Denis: er wordt een modulaire en omkeerbare uitbreiding in hout, met een groenteserre en zonnepanelen, aan het bestaande gebouw bijgebouwd. “De oude industriële site wordt dus een producent van hernieuwbare energie en zal zelfvoorzienend zijn,” zegt EDF. “Odyssée Pleyel werd ontworpen om de verbinding te maken tussen het industriële verleden van dit gebied, waar de eerste elektriciteitscentrales van Parijs gevestigd waren, en een toekomst die meer respect heeft voor natuurlijke bronnen en het milieu“.

  • Odysee pleyel © Jakob+MacFarlane & EDF
  • Odysee pleyel © Jakob+MacFarlane & EDF
  • Odysee pleyel © Jakob+MacFarlane & EDF
  • Odysee pleyel © Jakob+MacFarlane & EDF
  • Odysee pleyel © Jakob+MacFarlane & EDF

Een wijk in verandering

De oude industriële kathedraal, die eind 2023 zal heropenen, zal een nieuwe pool van attractie en uitstraling van 3.840 m2 groot worden voor het veranderende Pleyel. Er zullen wetenschappelijke workshops worden aangeboden aan het grote publiek om de keuze voor de nieuwe industriële en milieuberoepen aan te moedigen. Binnenin biedt een innovatiestudio start-ups en non-profitorganisaties de ruimte om te werken aan duurzame ontwikkelingsprojecten rond energie, klimaatverandering en de stad. De grote hal zal worden gebruikt voor eco-vriendelijke sport- en culturele evenementen. Er komt ook een restaurant voor de verschillende doelgroepen en dat wordt een plek voor experimenten en integratie.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord