MENU
Songdo Master Plan © www.kpf.com

Songdo, de groene stad waar alles te voet gebeurt

S. Sonneville © Lieven Van Assche / idphotoagency

Atenor zet zijn ontwikkeling buiten de Belgische grenzen voort

Bringme Box

11 februari 2018 Comments (0) Andere, Vastgoed

Bringme Box, de slimme conciërge van de toekomst

Dankzij een Belgische uitvinding was het nog nooit zo makkelijk om thuis of op kantoor een pakje te ontvangen. Wonen 2.0, heet dat.

Het is een uitvinding die het ontvangen van pakjes kan revolutioneren. Vooral wanneer u niet thuis bent. Haar naam? De ‘Bringme Box’, de eerste slimme conciërge made in Belgium. Hij wordt geïnstalleerd in de inkomhal van gebouwen en gaat automatisch open nadat de bezorger de naam van de bestemmeling heeft ingevoerd op het startscherm. Het systeem ondertekent zelf de ontvangstbevestiging en de klant krijgt een melding op zijn telefoon dat zijn pakje geleverd is.

De ‘Bringme Box’ werd ontwikkeld door een klein bedrijf uit Leuven en is ongetwijfeld een van de meest praktische antwoorden op het succes van de e-commerce. Uw pakjes worden niet alleen in alle veiligheid geleverd, u kunt ze ook terugsturen als ze niet goed zijn of zelf een pakket verzenden. De bezorgdienst krijgt een melding en komt het ophalen, zonder dat u daarvoor thuis moet zijn. Dat is allemaal mogelijk dankzij het Last Inch Operating System (LIOS), de software die de lockers bedient. “Die opent en sluit de lockers op afstand, detecteert pakjes en stuurt meldingen naar de gebruikers via een app voor smartphones en tablets. De overhandiging ter plaatse gebeurt via een touchscreen met scanner”, legt de uitvinder uit.

Concept uitbreiden

Momenteel wordt de ‘Bringme Box’ al gebruikt door 750 bedrijven en flatgebouwen in België, Nederland, Luxemburg en sinds kort ook het Verenigd Koninkrijk. Maar de start-up broedt al op andere projecten. Het laatste: de ‘Bringme Cool’, een module met gekoelde lockers voor de levering van verse producten. Jo Vandebergh, de baas van Bringme, mikt op een grootschalige distributie in heel Europa. “Veel kantoorgebouwen die in 2018 en 2019 opgeleverd worden, zullen uitgerust zijn met de Bringme Box”, verzekert de Leuvenaar. “Ons product interesseert meer en meer projectontwikkelaars en architecten, vooral in het buitenland. Normaal, want de tijd dat de bezorger op alle bellen moest duwen om een gebouw binnen te geraken, is voorbij.”

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord