MENU

Renovatie in Roemenië: bemoedigende doorbraken

In Boedapest worden de stad en de natuur binnenkort...

22 december 2021 Comments (0) Andere, Architectuur, Milieu, Vastgoed

Business: Go Green or Go Home (of hoe je de terugkeer naar kantoor en ESG-doelen kunt verzoenen)

Uit een recent onderzoek van de Britse vastgoedadviseur Incendium blijkt dat ESG-criteria (Environment, Social, Governance) essentieel zijn geworden voor bedrijven die kantoren huren.

Nu steeds meer werkgevers kiezen voor hybride werkregelingen, zullen flexibele werkplekken een steeds belangrijkere rol spelen. Het zal voor bouwers/ontwikkelaars van kantoorruimte essentieel zijn om stil te staan bij milieu-, sociale en governancekwesties als ze zakelijke klanten willen aantrekken.

De wereldwijde gigant PWC is een goed voorbeeld van hoe het bewustzijn rond ESG-criteria bij grote bedrijven leeft. In de afgelopen vijftien jaar is de consultant erin geslaagd zijn CO2-uitstoot met 40% en zijn energieverbruik met 60% te verminderen, door het aantal fysieke locaties te verminderen (telewerken is niet in 2020 uitgevonden) en te kiezen voor energiezuinigere gebouwen. 

Wendbaar en duurzaam tegelijk

Go Green

Het vermogensbeheerbedrijf Schroders geeft in de enquête aan dat het steeds meer gaat eisen van kantooreigenaren op vlak van energieverbruik, water en afval. “We worden gecontroleerd op deze gegevens, dus die moeten correct zijn. We hebben eigenaren die ons niet altijd kunnen vertellen hoe ze hun energie kopen, en dat heeft invloed op onze geloofwaardigheid. 

De manier waarop een eigenaar de milieucriteria van zijn vastgoedvoorraad beheert, is meer dan ooit nauw verbonden met de manier waarop het huurderbedrijf en zijn werknemers hun bezetting zien 

Deel dit artikel:

Tags: , , , , , ,

Geef een antwoord