MENU

In Boedapest worden de stad en de natuur binnenkort...

Frankrijk: de circulariteit van bouwmaterialen krijgt een boost

30 december 2021 Comments (0) Andere, Milieu, Mobiliteit, Technologie

Cascais: voor slimme en groene mobiliteit

De Portugese stad ten westen van Lissabon is een centrum van cultuur, zaken en innovatie en heeft nu een ecosysteem van progressieve mobiliteit voor haar inwoners voorgesteld. En dat is de moeite waard.

Er werd een nieuwe mobiele app gelanceerd. Daarmee kunnen de 214.000 inwoners van Cascais tickets boeken voor alle vormen van openbaar vervoer, de handigste parkeerplaats vinden en betalen, maar ook fietsen of scooters huren, elektrische voertuigen opladen en een taxi bellen. Onder andere. 

Het Pick-systeem van de Portugese ontwikkelaar Ubirider verbindt al deze gegevens met elkaar en biedt de gebruiker een allesomvattende en naadloze ervaring, waarbij elke keer de beste combinatie van transport wordt gebruikt. Met innovaties zoals de mogelijkheid om fysieke passen rechtstreeks via de app op je smartphone op te laden (je hoeft niet in de rij te wachten).  

Win-win

Gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om hun CO2-voetafdruk te berekenen op basis van het gekozen transportmiddel en Cashcais, de virtuele valuta van de stad, te verdienen als beloning voor hun meest duurzame keuzes.

Baía de Cascais

Van haar kant zal ook de stad de vruchten plukken van deze investering: “Ons doel is niet alleen om de reizigerservaring te verbeteren, maar ook om steden en uitbaters van openbaar vervoer in staat te stellen nauwkeurige informatie te verkrijgen over verplaatsingstrends. Op basis daarvan kunnen ze hun netwerken aanpassen om aan de behoeften van burgers en bedrijven te voldoen, terwijl ze tegelijk duurzamer zijn”, zegt Paulo Ferreira dos Santos, de bouwer van de applicatie. 

Dit groene initiatief is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking waarvan de belangrijkste begunstigden de burgers zijn.

Deel dit artikel:

Tags: , , , , , , ,

Geef een antwoord