MENU

Praag: afvalinzameling beheren met technologie

De plaats van vrouwen in de Europese architectuur 

23 februari 2021 Comments (0) Andere, Milieu, Vastgoed

CTO-DvCity – Londen biodiversiteit – 2021-01

Een zwarte roodstaart die zingt in het centrum van Londen?  Deze zeer zeldzame mus komt opnieuw vaker voor in de stad, net zoals een groot aantal andere wilde diersoorten. Het teken van een stad die zijn rechtmatige plaats teruggeeft aan de natuur.

De opleving van deze kleine mus is een van de vele bewijzen van een radicale verandering die in Londen aan het gebeuren is. Ontwikkelaars implementeren er gaandeweg het concept van “rewilding”, of het concept waarbij inheemse flora en fauna naar stedelijke centra terugkeren.

Biologen stellen dat dergelijke inspanningen essentieel zijn om de biodiversiteit van deze gebieden te behouden, zelfs als steden groeien en voorsteden voormalige natuurlijke habitats verarmen.

  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london
  • www.wildwestend.london

Versterking van het ecosysteem

Rewilding brengt biodiversiteit terug naar de steden. Zo kunnen burgers weer connectie maken met de natuur en ontstaat er een verrijkende coëxistentie tussen dieren, natuur en mensen.

Een voorbeeld? Het Wild West End-project, gelanceerd in 2015. Het bestaat uit een opeenvolging van groene eilandjes op daken, op straatniveau en aan de zijkanten van gebouwen. Groene daken, bloemenmuren, bladplaten, bloempotten of bijenkorven zijn een paar voorbeelden van plekken die vandaag de dag worden bewoond door vleermuizen, vogels en vlinders. In hartje Londen. Zeven van Londens grootste projectontwikkelaars hebben besloten om aan het project deel te nemen. Als gevolg daarvan werd er snel vooruitgang geboekt: vandaag de dag hebben meer dan 2500 m2 nieuwe groene ruimten hun plaats in het stedelijke landschap gevonden.

Dit initiatief legt de nadruk op de ecologische verdiensten van de teruggave van stedelijk land aan de oorspronkelijke eigenaars. “Deze reconstructie verbetert een verscheidenheid aan ecosysteemdiensten, waaronder zoetwatervoorziening, reductie van bodemerosie, preventie van overstromingen en verwijdering van luchtvervuiling“, schrijft Richard T. Corlett, wereldwijde specialist in stedelijke wederopbouwprogramma’s.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord