MENU

Oceanix, een drijvende stad tegen de stijgende zeespiegel

Higher Roch: een slim gebouw in de lucht van...

18 juli 2019 Comments (0) Architectuur, Technologie, Vastgoed

De Eiffeltoren in het groen

Het talent van de Amerikaanse architecte Kathryn Gustafson heeft al de hele wereld rondgereisd. Het Londense landschapsagentschap Gustafson Porter + Bowman heeft de aanbesteding van de Stad Parijs voor de herontwikkeling van het gebied rond de Eiffeltoren gewonnen.

Elk jaar komen er zo’n 20 miljoen toeristen, maar slechts 7 miljoen klimmen naar de top. De Eiffeltoren is het embleem van Parijs, een architectonisch meesterwerk uit de 19e eeuw en een van de meest gefotografeerde monumenten ter wereld. De omliggende site daarentegen, veel minder …

Met de Olympische Spelen van 2024 in het vooruitzicht, lanceerden de stad Parijs en het bedrijf achter de Eiffeltoren in januari 2018 het herontwikkelingsproject van de site aan de voet van dit monument dat tot de meest bezochte in Frankrijk behoort. De jury heeft net besloten dat de Trocadéro van morgen groen, voor voetgangers en veerkrachtiger zal zijn.

De droom van Kathryn Gustafson leek utopisch. Eind mei was het echter deze Amerikaanse architecte die werd geselecteerd om deze ruimte, die de Parijzenaren zo dierbaar is, te herontwerpen. Het doel: groen brengen waar vandaag de dag koning auto de dienst uitmaakt.

 

 

  • Site Tour Eiffel © MIR for GP&B
  • Site Tour Eiffel © MIR for GP&B
  • Site Tour Eiffel © MIR for GP&B
  • Site Tour Eiffel © MIR for GP&B

In 2024 zal de grootste tuin van de stad Parijs 54 hectares groot zijn en zich uitstrekken van de Trocadéro tot de Militaire School. Het wordt een groene voetgangerszone. Kost van het project: € 72 miljoen.

Met de transformatie van het gebied rond de Eiffeltoren is de architecte, afgestudeerd aan de Ecole nationale supérieure de paysage van Versailles, niet aan haar proefstuk toe. In de afgelopen twee decennia heeft deze landschapsarchitecte Parijs al de serre van de Cité des sciences et de l’industrie geboden. Ook de Princess Diana Memorial Fountain in Londen en de Kogod-binnenplaats van het Smithsonian Art Museum in Washington zijn van haar hand.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord