MENU

Higher Roch: een slim gebouw in de lucht van...

Hoe de wolkenkrabber zichzelf heruitvindt

10 augustus 2019 Comments (0) Architectuur, Cultuur

De High-Line van Londen werd deze zomer ingehuldigd

The Tide, een verhoogd en kunstzinnig park, opende in juli de deuren in het Londense Greenwich Peninsula. Brussel kan zich hierdoor laten inspireren.

Begin juli werd The Tide ingehuldigd in het zuidwesten van Londen, meer bepaald in de nieuwe wijk Greenwich Peninsula, aan de oevers van de Theems. Dit lineaire culturele park omvat bruggen en houten platformen, omringd door bomen en natuurlijke vegetatie. Het is de eerste ruimte in zijn soort in Londen. De verhoogde wandelpaden die negen meter boven de grond hangen, zullen een vijf kilometer lange loop vormen zodra het project voltooid is.

Oorspronkelijk was deze ruimte een 200 m lang, verlaten Victoriaans spoorwegviaduct in Hammersmith. Het maakte deel uit van de Kensington-Richmondlijn, geopend in 1869 en gesloten in 1916. Het idee om er een promenade van te maken volgens het model van de High Line in New York, kwam er dankzij een openbare aanbesteding van de stad.

  • The Tide © Uniform
  • The Tide © Uniform
  • The Tide © Uniform

Een kunstgalerij in openlucht

The Tide is ontworpen door Diller Scofido + Renfro, mede-ontwerpers van de New York High Line, en is ook een kunstgalerij in openlucht. Voor de opening bestormden gerenommeerde Britse en internationale kunstenaars het verhoogde park tijdens een festival. The Tide stelt ook monumentale werken en curiositeiten uit de designwereld voor. De eerste werken zullen deze zomer tentoongesteld worden, waaronder twee sculpturen van Treasures from the Wreck of the Unbelievable van de iconische Britse kunstenaar Damien Hirst; Head in The Wind, het 8 meter grote werk van de Britse kunstenaar Allen Jones; en Siblings, het grote, illusoire werk van Morag Myerscough.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord