MENU

De stad heeft u zoveel te vertellen!

Reusachtige spiegels om de schaduwen van de stad te...

15 maart 2019 Comments (0) Andere, Atenor, Vastgoed

De investering breekt alle records in 2018

De professionele vastgoedsector in Brussel bereikte in 2018 nieuwe hoogten. Bijna 4,8 miljard euro werd geïnvesteerd volgens JLL, 5,1 miljard volgens Cushman & Wakefield.

2018 was waarschijnlijk het beste jaar in de geschiedenis van de Brusselse investeringsmarkt, met een totaal volume van 5 miljard euro. Met de verkoop van drie shoppingcenters in het begin van het jaar (Docks Bruxsel, Woluwe Shopping Center en Rive Gauche) presteerde de retailsector zeer goed met een totaal van 1,6 miljard. Maar de kantoorsector (tot 1,9 miljard een paar maanden geleden) won letterlijk de eindejaarsprint, met een paar grote transacties.

Voorbeeld? De verkoop van het gebouw “The One” van Atenor (29.511 m2 opgeleverd in 2019), in de Europese wijk. Het was de Duitse onderneming Deka Immobilien Investment, die verschillende fondsen beheert en reeds aanwezig is op de Belgische markt, die het bod won voor een geschat nettobedrag van 150 miljoen euro volgens Cushman. Dit bedrag zal naar verwachting nog stijgen als de Europese Commissie, zoals gehoopt, een langlopende huurovereenkomst ondertekent.

AG Insurance heeft zich van haar kant losgemaakt van de 40% die zij nog in het Woluwe Shopping Center bezat (100 miljoen door Eurocommercial Properties). Andere voorbeelden in de hoofdstad zijn de Ziekenhuistoren (62 miljoen door Quilvest en Arax Properties) en de gebouwen Serenitas en Paper Mill (27 miljoen door BPI Real Estate). Tot slot heeft Equilis op 28 december een tweede poot in het kantoorsegment gezet. Het kocht via DuoDev (Mulliez en Mestdagh) een gebouw van 7.280 m2 aan de Troonstraat nummer 100 in Elsene. De verkoper is Fedris. Het gebouw zal worden gerenoveerd door Assar Architecten. De bestemming als kantoor blijft, met uitzondering van de eerste twee verdiepingen. In het algemeen kan nu al worden gezegd dat de investeringen in 2019 veel minder zullen zijn, aangezien maar zeer weinig vastgoed te koop zal worden aangeboden.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord