MENU

Een begroeid busstation dat de vervuiling vernietigt

Noorwegen: een gebouw dat meer stroom produceert dan het...

9 december 2019 Comments (0) Architectuur, Milieu, Vastgoed

Een Londens hotel dat vervuiling absorbeert

Een golf van “herstellende architectuur” verovert Londen. Het kantoor van Sheppard Robson ontwierp een 11-verdiepingen hoog gebouw, midden in de ‘Culture Mile‘, waar een vijfsterrenhotel zal komen. Het kan acht ton koolstof veranderen in zes ton zuurstof.

Binnenin, 382 kamers en 860 m2 bars, restaurants, een spa, een rooftop open voor het publiek en een co-workingruimte. Langs de buitenkant zullen 400.000 planten de ruimte tussen de ramen vullen. Met zijn 3.700 m2 groene gevel heeft het toekomstige Hotel Citicape House in Londen de “grootste levende muur in Europa”. Met het doel de lokale luchtkwaliteit te verbeteren.

Dit groene hotel – letterlijk en figuurlijk – zal, volgens Sheppard Robson, acht ton koolstof per jaar absorberen. De planten kunnen zes ton zuurstof produceren en de temperatuur rond het gebouw met drie tot zes graden verlagen. Daar komt nog een halve ton fijn stof bij die elk jaar komen vast te zitten.

 

  • Citicape House hotel © Sheppard Robson
  • Citicape House hotel © Sheppard Robson
  • Citicape House hotel © Sheppard Robson
  • Citicape House hotel © Sheppard Robson
  • Citicape House hotel © Sheppard Robson

Herstel van het milieu

Het gebouw ligt in het hart van de ‘Culture Mile’, een populair gebied in de stad, tussen Farringdon en Moorgate. Het werd ontworpen door de Londense studio Sheppard Robson om een verouderd kantoorgebouw te vervangen en vooral om aan te tonen hoe gebouwen kunnen reageren op kwesties als klimaatverandering en luchtvervuiling. Om het de allerbeste kans te geven, heeft de studio een gebouw voorgesteld dat 45 keer groener is dan wat de Londense overheid vraagt volgens de Urban Greening Factor Index.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord