MENU

Melbourne zal de grootste gedraaide toren in glas hebben

Hoe Warschau het nieuwe Berlijn wordt

26 november 2018 Comments (0) Andere, Architectuur

Een wielerbaan voor het Groothertogdom Luxemburg

Nu het Groothertogdom Luxemburg kan profiteren van de bouw van een toekomstige middelbare school in Mondorf-les-Bains, kan het ook eindelijk een sinds lange tijd gekoesterde ambitie waarmaken: een wielerbaan bouwen. 

Vanop afstand ziet het er een beetje uit als de hoofdzetel van Apple in Cupertino, maar dan kleiner. Dichtbij kan er zich echter veel meer leven afspelen dan in de bekende Californische ring. De eerste Luxemburgse wielerbaan wordt al meer dan tien jaar verwacht en zal nu worden gebouwd door de architectenbureaus Metaform (Luxemburg) en Mecanoo (Nederland). Een wielerbaan of moeten we eerder spreken van een ministad in het teken van sporten.

De toekomstige nationale wielerbaan zal worden gebouwd in het heuvelachtige landschap van Mondorf-les-Bains, samen met een sportcomplex met zwembad, multisportzaal, restaurants, administratieve kantoren en een internationale school. “We wilden een echte synergie creëren rond een centrale ruimte die afstraalt op de middelbare school, het sportcomplex, het stadion en de parkeerplaats met toegangswegen“, aldus het bureau Metaform.

Het hart van de site krijgt een brasserie met 150 plaatsen, winkels, een energiecentrale en vestiaires voor alle sporten, behalve het zwembad dat zijn eigen vestiaires heeft. Want ja, Mondorf-les-Bains zal ook een zwemcomplex krijgen met vijf zwembaden waaronder een buitenzwembad met toegang naar binnen en twee stranden, waaronder eentje buiten.

Het project ter waarde van € 65 miljoen zal naar verwachting in 2023 opgeleverd worden. Momenteel is Greimelter, waar het zal worden gebouwd nog landbouwgrond. Maar de bouw van het complex zal beginnen in 2020.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord