MENU

Belgische promotors zetten koers naar Portugal

Polen, het oostelijke Eden van vastgoedontwikkelaars?

1 juli 2019 Comments (0) Atenor, Vastgoed

Guldenvlieslaan: binnenkort de Brusselse Champs-Élysées?

De Guldenvlieslaan en de Waterloolaan, tussen de Naamsepoort en het rondpunt Louiza, worden binnenkort volledig heringericht. Hoe zal het er na de make-over uitzien?

Na het Sainceletteplein en het rondpunt van Schuman zet Brussel zijn metamorfose nu in de Louizawijk verder. Het Brussels Gewest heeft net een bouwaanvraag ingediend voor de herinrichting van de Guldenvlieslaan en de Waterloolaan. Het doel: deze hoofdweg opnieuw prestige geven en plaatsmaken voor zachte mobiliteit. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet aarzelde niet om te spreken van een transformatie à la “de Champs-Elysées in Parijs of het Passeig de Gràcia in Barcelona”. Kostprijs: 10 miljoen euro.

De openbare aanbesteding van de regering werd gewonnen door Bruno Fortier, Polo en Arcadis. Het project is van plan om een grote stadspromenade te creëren met een centrale openbare ruimte. Vandaag de dag is meer dan 85% voorbehouden voor de auto. Slechts 15 van de 385 bestaande parkeerplaatsen zullen behouden blijven. Zo kunnen tweerichtingsfietspaden langs beide kanten van de weg worden gemaakt. Voor de kerk van de Ongeschoeide Karmelieten komt een voorplein. De vloer wordt gemaakt van tweekleurig graniet.

Symbool van luxe en prestige

De Guldenvlieslaan en de Waterloolaan zijn een symbool van luxe en prestige in de hoofdstad maar vandaag lijken ze meer op een ordinaire autosnelweg en een grote openbare parking, in plaats van een promenade in het teken van luxeshoppen, wandelen en ontspannen”, legt Pascal Smet (s-pa) uit. Het project van de hand van Bruno Fortier, Polo en Arcadis, wil “deze strategische en emblematische plek van de kleine Ring al zijn glans teruggeven”, besluit de Brusselse beleidsmaker.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord