MENU
© OLAF MAHLSTEDT

Duitsland: Een huis dat het idee van architectuur op...

Constructie: maar waar komt hout vandaan?

© Gundlach

19 januari 2022 Comments (0) Andere, Milieu, Vastgoed

Londen verwelkomt ’s werelds eerste koolstofvrije hotel

Het zou 89% duurzamer moeten zijn dan een standaard hotel. In West-Londen werd eind december 2021 Room2Chiswick geopend, een hotel dat zijn hele leven lang koolstofneutraal wil zijn.

Alle energie die nodig is om Room2Chiswick van stroom te voorzien, is afkomstig van hernieuwbare groene energie. Niet alleen zijn de middelen ter plaatse gemaximaliseerd, met zonnepanelen en geothermische warmtepompen, maar de rest wordt ook gekocht van schone bronnen: wind-, zonne- en waterkracht.

Verlichtings-, verwarmings- en koelsystemen worden geregeld in functie van het bezettingsniveau van het hotel. Nog beter: twee “laboratoria” bieden gegevens over energie, waterverbruik en luchtkwaliteit, en zullen het mogelijk maken om het klantengedrag te bestuderen om “nog meer energie te besparen”.

  • © Room2Chiswick
  • © Room2Chiswick
  • © Room2Chiswick
  • © Room2Chiswick
  • © Gundlach
  • © Gundlach
    © Gundlach

Dezelfde duurzaamheid buiten en binnen

Een “groen” dak helpt de lokale biodiversiteit te vergroten. En onder dit groene dak zit een “blauw” dak dat 50.000 liter regenwater kan opslaan door het langzaam vrij te geven, waardoor het risico op overstromingen in geval van zware regenval wordt verminderd. 

Vrij ongebruikelijk in de horecasector: Room2Chiswick werkt volledig afvalvrij (alles wordt gerecycled of weer omgezet in energie) met op maat gemaakte sorteerbakken in de kamers. In elke kamer is het meubilair gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en geassembleerd binnen een straal van 15 km rond het hotel, terwijl de “low flow”-douches 40% minder water verbruiken dan traditionele douches. 

Ten slotte zal het hotel, voor de CO₂-uitstoot die niet kan worden vermeden, investeren in een herbebossingsproject in Nicaragua (er werden al 4.478 bomen geplant). 

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord