MENU
Citywave Milan © BIG

Milaan: duurzaam, internationaal en mooi!

Renovatie: enkele Europese modellen

10 november 2021 Comments (0) Andere, Vastgoed

Luxemburg: succes voor de eerste duurzame overheidsobligatie

Groene leningen worden almaar populairder. Beleggers hebben meer en meer interesse in investeringen die begrippen als sociale verantwoordelijkheid, ethiek, goed bestuur en duurzame ontwikkeling omvatten. Luxemburg is in dit opzicht een pionier geweest en plukt daar nu de vruchten van. 

In september 2020 was het Groothertogdom het eerste AAA-beoordeelde land ter wereld dat een duurzame staatsobligatie uitgaf. Het doel van de staatsobligatie, ter waarde van 1,5 miljard euro, was om bij te dragen aan de financiering (of herfinanciering) van projecten met een duurzame, sociale en/of milieu-impact. De Luxemburgse regering heeft zojuist een eerste balans gepubliceerd, die in de eerste plaats gericht is op internationale institutionele beleggers. 

Inkomsten toewijzen aan specifieke projecten

Green Bonds

Deze lening van 1,5 miljard zal tot 2022 ongeveer 65 projecten helpen financieren. De investeringen zullen bijna 290.000 ton CO2-uitstoot voorkomen door een modale shift in het personenvervoer, 6,4 miljoen m3 biogas per jaar voor energieproductie te produceren, 8,6 hectare habitat te herstellen en beschermen, de capaciteit met ongeveer 6.900 leerlingen en studenten te vergroten, de capaciteit van ziekenhuizen met ongeveer 550 bedden te vergroten, 1.478 eenheden betaalbare huisvesting te bouwen en 13 sociale inclusieprojecten te ondersteunen. Ter herinnering, DivercityMag heeft onlangs een artikel aan groene leningen in de bouwsector gewijd.

In de woorden van de Luxemburgse minister van Financiën: “De pandemie was een katalysator voor duurzame financiering, waarbij regeringen zich richten op kwalitatieve investeringen in de groene en digitale transitie om zo een betere toekomst te bouwen.

In de afgelopen jaren heeft Luxemburg ingezet op duurzame en circulaire bouw en bevestigt het land zijn bereidheid om een pioniersrol te spelen inzake architectonische uitmuntendheid en renovatie. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord