MENU

Het beste gebouw 2021 ter wereld bevindt zich in...

Milaan wint de strijd tegen voedselverspilling

28 januari 2022 Comments (0) Andere, Cultuur, Mobiliteit

Mobiliteit: steden veiliger maken voor vrouwen

Volgens een recente studie voelen bijna negen van de tien vrouwen zich ongemakkelijk om alleen in het donker rond te lopen in de stad en vermijden ze daarom bepaalde activiteiten om zich veiliger te voelen.

SafeUP

Om dit probleem aan te pakken, werkt Lime, specialist in stedelijke micromobiliteit (fietsen, steps en scooters) samen met SafeUp, een zelfhulpgemeenschap die is opgericht om vrouwen en meisjes te helpen zich vrij en zelfverzekerd te voelen in hun dagelijks leven. SafeUp werd oorspronkelijk bedacht in Tel Aviv maar is aanwezig in ongeveer veertig grote steden ter wereld. Het biedt haar leden de mogelijkheid om een beroep te doen op vrouwelijke ‘veiligheidsagenten’ in geval van paniek of onzekerheid in de stad. Ze zijn speciaal opgeleid om oproepen te beantwoorden en mensen gerust te stellen aan de telefoon, maar ook om indien nodig fysiek in te grijpen. Hierdoor voelen gebruiksters van de app zich veiliger en beter in staat zijn om gevallen van seksuele en fysieke intimidatie en mishandeling te voorkomen en te anticiperen. Het resultaat is een veiligere omgeving voor vrouwen in steden.

Het gevoel van veiligheid vergroten

© Lime

Lime geeft leden van de SafeUp-community gratis ritten op zijn scooters en fietsen. Zodat ze zich gemakkelijker kunnen verplaatsen en ingrijpen wanneer vrouwen zich niet veilig voelen in stedelijke gebieden. De steden die op dit moment deelnemen, zijn: New York, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Miami, Washington DC, Austin en Tel Aviv. 

Volgens Lime is “veiligheid, vooral als het gaat om verplaatsingen, de sleutel tot het vergroten van de gendergelijkheid. Dit partnerschap is een nieuwe stap in de richting van ons doel om vrouwen in staat te stellen zich met slechts één klik veilig te voelen wanneer ze zich in de stad verplaatsen”.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord