MENU

Deze technologie is een revolutie voor zonnepanelen

Under, een restaurant tussen land en zee

6 mei 2019 Comments (0) Andere, Architectuur, Vastgoed

MSI lanceert Europese aanbesteding voor Usquare

Usquare, de site van de barakken van Elsene, zal worden omgevormd tot een open, gemengde, academische en internationale wijk. Goed nieuws: de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) publiceert een overheidsopdracht om het team aan te wijzen dat verantwoordelijk zal zijn voor het creëren van de openbare ruimtes van de site.

Het is een deel van de wijk gelegen tussen Flagey en de begraafplaats van Elsene, op de hoek van de Général Jacqueslaan en de Kroonlaan. Een buurt met weinig winkels, groene ruimtes en openbare voorzieningen. Usquare, de site van de barakken Elsene, ondergaat een volledige renovatie. Maar hoewel de belangrijkste lijnen van de toekomstige site al gekend zijn, heeft de MSI zojuist een overheidsopdracht met publiciteit op Europees niveau gepubliceerd om het multidisciplinaire team aan te wijzen dat verantwoordelijk wordt voor het ontwerpen en opvolgen van de realisatie van de openbare ruimtes van de site.

Deze raamovereenkomst met één enkele begunstigde heeft betrekking op een bedrag van maximaal 1 miljoen euro, maar het gaat wel over werken voor de ontwikkeling van openbare ruimten, waarvan de kost de komende jaren naar verwachting ongeveer 4 miljoen euro zal bedragen. Het is het onderwerp van een procedure in twee fasen. Aan het einde van de eerste ronde zal de MSI drie tot vijf kandidaten selecteren op basis van onder meer referenties en de samenstelling van het voorgestelde team. Zij zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede fase waarvoor zij een projectvoorstel moeten indienen dat aan de verwachtingen van de aanbesteding moet voldoen.

 • Usquare © Eric Herchaft - sau-msi.brussels
 • Usquare © Eric Herchaft - sau-msi.brussels
 • Usquare © Eric Herchaft - sau-msi.brussels
 • Usquare
 • Usquare© Eric Herchaft - sau-msi.brussels
 • Usquare © Eric Herchaft - sau-msi.brussels
 • © perspective-Buur
 • © perspective-Buur
 • © perspective-Buur
 • © VUB_DeborahPuylaert
 • © VUB_DeborahPuylaert

A mixed neighbourhood

Called Usquare, the conversion project of the former barracks is carried by the Brussels Region, owner of the site but also by the ULB and the VUB who wish to develop a university city with an international vocation. Its purpose is to open up the site up towards the city and the neighbourhood and to create a mixed neighbourhood around a large esplanade and a new park. The plan provides for the construction of family and student housing and the presence of university facilities and community services. The bulk of the academic troops are expected in 2023 and 2025, depending on the two construction phases of the Usquare project.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord