MENU

Wanneer kinetische architectuur gebouwen tot leven brengt

Toronto geeft Google groen licht om een futuristische ecowijk...

22 november 2019 Comments (0) Andere, Architectuur, Vastgoed

Twee nieuwe wedstrijden voor emblematische Brusselse projecten

De diensten van Kristiaan Borret starten wedstrijden op voor de rehabilitatie van het voormalige hoofdkantoor van AXA Belgium en Dexia.

Bouwmeester van het Brussels Gewest Kristiaan Borret, die kandidaat voor zijn eigen opvolging is, heeft zonet twee nieuwe projecten aangekondigd waarvan de uitvoeringsbegroting meer dan 100 miljoen euro zou kunnen bedragen. Het eerste is gelegen in Watermaal-Bosvoorde, in het hart van het Senypark en betreft het voormalige Royale Belge. De muren van dit enorme gebouw met modernistische architectuur werden tot 2017 bezet door AXA Belgium, en zijn sindsdien hopeloos leeg.

De uitdaging is enorm: van deze glazen kantoorruimte, omgeven door een perceel van ongeveer tien hectare, een gemengd en multifunctioneel geheel maken. “Een plek waar men kan werken, maar ook kan leven en spelen“, en tegelijk de unieke kwaliteit van het gebouw behouden, leggen de promotoren Cores, Urbicoon en Foresite uit.

  • La Royale Belge Bruxelles
  • La Royale Belge Bruxelles
  • La Royale Belge Bruxelles
  • La Royale Belge Bruxelles

Een nieuw politiecentrum

Het tweede project gaat over de vroegere hoofdzetel van Dexia, gelegen achter de Sint-Goedelekathedraal. De Stad Brussel is eigenaar en burgemeester Philippe Close wil er de politie van Brussel-Stad en Elsene samenbrengen die nu op verschillende locaties werken. Dit kantoorgebouw werd eind jaren zeventig gebouwd en zal nu worden gerenoveerd tot een moderne werkomgeving voor het personeel van de politiezone. Het is ideaal gelegen en toegankelijk voor iedereen.

De toekomstige ruimtes zullen een reeks diensten samenbrengen die vandaag de dag in verschillende gebouwen zijn gehuisvest (Paleizenstraat, Glibertstraat, Kolenmarkt …). We vinden er respectievelijk een administratieve cel, opleidingsdiensten maar ook een crisiscentrum, verhoorkamers, sportfaciliteiten, een bedrijfsrestaurant en ruimtes die toegankelijk zijn voor bezoekers.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord