MENU

Duurzame architectuur: Kopenhagen zet de toon

Is het veilig om de lift te nemen?

17/07/2020 Comments (0) Andere, Architectuur, Milieu, Technologie

Het merk met de drie strepen toont zijn HQ

Sportreus Adidas heeft zonet de eerste beelden gepubliceerd van één van de gebouwen van zijn nieuwe hoofdkwartier in Herzogenaurach, gelegen in het welbekende “Village of Sports”. Het gebouw is al een jaar functioneel, maar pas nu kan men het bewonderen. Het was het wachten waard.

Dit gebouw, wat met een knipoog HALFTIME wordt genoemd, is erg spectaculair en is het resultaat van een architectuurwedstrijd. Het werd ontworpen door het Deense bureau COBE en heeft een sterke en originele visuele identiteit.

Trouw aan haar filosofie wenste Adidas een holistische benadering die de relatie tussen mens en milieu benadrukt. Dit conferentiecentrum, inclusief restaurant en showroom, optimaliseert de werkomgeving met een sterke verbinding tussen de ruimtes: niet alleen tussen de verschillende afdelingen van het bedrijf, maar ook tussen het interieur en de buitenkant dankzij het gebruik van glazen muren, dakramen en een overvloed aan groen in het hele gebouw.

  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST
  • ADIDAS Halftime © Rasmus Hjortshøj - COAST

Een gebouw dat zich aanpast aan de behoeften

HALFTIME is 15.500 m2 groot en telt ook 12 vergaderzalen die betrekking hebben op 12 verschillende sporten. Zo kan je een meeting hebben op de bodem van een zwembad, in een kleedkamer of de werkplaats, inclusief gereedschap, van Adi Dassler, de oprichter van de Duitse groep. Bovendien werden originele meubelen ontworpen voor elke unit van het gebouw om op die manier de identiteit van elke werk- en ontmoetingsplek te versterken.

Het gebouw werd ontworpen om te voldoen aan de LEED GOLD-energiestandaarden die bewijzen dat een gebouw hoge prestaties levert op belangrijke gezondheids-en milieucriteria. Bovenop komt een ruitvormige structuur die met glas is overdekt zodat het interieur volop baadt in natuurlijk licht. Dit dak, dat eruitziet als een tapijt dat het hele gebouw bedekt, is ook uitgerust met zonnepanelen op het grootste deel van het oppervlak. Een koelsysteem maakt gebruik van regenwater dat in het nabijgelegen meer wordt opgevangen en vermindert de energiekosten en de CO2-uitstoot aanzienlijk.

HALFTIME illustreert de filosofie van het Duitse merk dat de mens en zijn omgeving dichter bij elkaar wil brengen.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord