MENU
Prospect Place - Battersea power station by Frank Gehry

Battersea Power Station zal Londen weer verlichten

Cirkel Solar Biennale Easmusbrug

The Solar Biennale doet de zon schijnen over Rotterdam

19 oktober 2022 Comments (0) Andere, Cultuur, Milieu, Mobiliteit, Technologie, Vastgoed

Smart City Expo World Congress strijkt voor de 11de editie neer in Barcelona

Van 15 tot 17 november 2022 ontvangt Barcelona het Smart City Expo World Congress 2022: een niet te missen afspraak voor innovatieve bedrijven die producten of diensten aanbieden gericht op een intelligent en duurzaam beheer van de steden van morgen. 

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden. Die trend zou zich in de komende jaren nog verder doorzetten. Voor smart cities (intelligente steden) die gebruik maken van technologieën om de levenskwaliteit van hun inwoners te verbeteren, is het Smart City Expo World Congress (SCEWC) the place to be.

Als een heus uitwisselingsplatform rond de toekomst van steden, brengt deze mediatieke beurs het beste samen uit verschillende sectoren: energie en milieu, beleid, mobiliteit, …

Ontwikkeling door uitwisseling

Onder druk van onze alarmerende ecologische voetafdruk en de aanhoudende gezondheidscrisis moet er meer dan ooit worden nagedacht over de mogelijke bijdragen van steden aan een betere wereld. Zo moet worden nagegaan welke maatregelen goed werken en welke niet, en moeten er nieuwe oplossingen worden bedacht voor de klimatologische, maatschappelijke en demografische implicaties van veranderingen.

De grootste internationale beurs in de sector wil steden meer slagkracht geven en de harmonieuze uitbouw ervan overal ter wereld stimuleren. De beurs is uitgegroeid tot een jaarlijkse ontmoetingsruimte voor bedrijfsleiders, beleidsmakers, ondernemers, experts en academici uit de hele wereld.  Drie dagen lang kunnen ze van elkaar leren, ervaringen uitwisselen, best practices bespreken en aansturen op nieuwe samenwerkingsverbanden. Het evenement omvat een internationaal congres, een tentoonstelling en een brede waaier aan activiteiten in de marge om mensen te sensibiliseren rond en een antwoord te bieden op concrete uitdagingen. 

SCEWC 2022 staat in het teken van duurzame steden en hun bronnen van inspiratie. ‘We willen mensen laten wonen in duurzame steden, waar het openbaar vervoer een aanvulling vormt op nieuwe mobiliteitsopties. Inclusieve steden waar de straten en openbare diensten voor iedereen toegankelijk zijn. Veilige steden die rekening houden met de behoefte aan veiligheid én vertrouwelijkheid. Collectieve steden waar samenwerking en participatie de basis vormen voor een betere toekomst met meer welvaart,’ stellen de organisatoren.

Smart City Expo Barcelona

Smart City Expo Barcelona

Duurzaamheid en inclusiviteit

Stedelijke vooruitgang is pas waardevol als iedereen ervan kan genieten. Intelligente steden zijn niet alleen toekomstgericht en bekommerd om duurzame ontwikkeling, ze zijn volledig inclusief en zetten niemand buitenspel. Precies daarom, zal het Smart City Expo wereldcongres debatten voeren rond hoe we tot een rechtvaardiger samenleving met meer gelijkheid kunnen komen.

De eigenlijke expo is het kloppend hart van de manifestatie. Ze is een heuse marktplaats waar internationale bedrijven en organisaties in dialoog kunnen gaan met vakmensen uit de hele wereld. Ze kunnen hen hun nieuwste geavanceerde projecten en intelligente oplossingen die klaar zijn om geïmplementeerd te worden voorstellen. 

Daarnaast lopen er heel wat activiteiten en workshops, met inbegrip van digitale sessies als aanvulling op het programma van het evenement en als antwoord op concrete uitdagingen. Ideaal om dieper in te gaan op de meest prangende vragen en de overstap te maken van woorden naar daden!

Het Smart City Expo World Congress vindt plaats in Fira Barcelona. Net als in 2021 wordt de editie van dit jaar een hybride ervaring. De beurs is opnieuw te bezoeken in Barcelona. Een parallel digitaal programma wordt via Tomorrow.City (het digitale platform voor de steden van de toekomst) verspreid. 

Zowat 24.000 virtuele en fysiek aanwezige bezoekers worden verwacht om meer dan 1.000 exposanten te ontmoeten en de lezingen van meer dan 400 sprekers uit 140 verschillende landen te beluisteren.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord