MENU
Creche Paris

Oceanix Busan

Oceanix, het onwrikbare drijvende dorp dat bestand is tegen...

The Curv-Vancouver

4 juli 2022 Comments (0) Andere, Architectuur, Milieu, Technologie, Vastgoed

In Vancouver komt het hoogste passieve gebouw ter wereld

De belangrijkste Canadese haven, gelegen aan de kust van de Stille Oceaan, op de grens met de Verenigde Staten, kiest voor een ambitieus milieubeleid. Niet verwonderlijk dus dat de stad viel voor deze woontoren van de nieuwste generatie die design, welzijn, milieu en sociale aspecten centraal stelt.

De Canadese promotor Brivia Group koos Vancouver om er The Curv te bouwen. De toren heeft de extreem gestileerde vorm van een knop, symbool van vernieuwing en hoop, en domineert het stadscentrum met zijn 178 m. Het heeft geen conventionele verwarmings- of airconditioningsystemen nodig, waardoor het het hoogste passieve woongebouw ter wereld is. 

“Zo’n hoge passieve woontoren is vooral geschikt in een stad als Vancouver. The Curv wordt de meest efficiënte structuur van dit type die ooit werd gebouwd”, zegt Kheng Ly, President en CEO van Brivia Group. Een wereldprimeur die ook het eerste project is dat in Noord-Amerika werd uitgevoerd door de Britse architect Tom Wright, die zich al had onderscheiden met zijn opmerkelijke Burj Al Arab-hotel, in de vorm van een zeilboot, in Dubai. 

Energieprestatie

Het gebouw gebruikt zijn eigen energie om de isolatie te verbeteren, de geluidsoverdracht te verminderen en de lucht te ultrafilteren. Kortom: hallo, schone lucht en rust en bye-bye, opgesloten lucht en geluidsoverlast.

The Curv - Vancouver

The Curv – Vancouver

Een vleugje luxe…

De 60 verdiepingen en 501 appartementen zijn van A tot Z ontworpen voor het welzijn en comfort van de bewoners. Het dakterras biedt een panoramisch uitzicht over de stad en biedt plaats aan een speeltuin, een jacuzzi, een lounge en eethoek met barbecue in de buitenlucht… 

Een antwoord op ESG-criteria en de vraag van investeerders 

Dit betekent echter niet dat de voordelen van het gebouw voorbehouden zullen zijn aan de happy few: Brivia heeft 102 van de 501 wooneenheden gereserveerd voor de stad. Die zullen worden gebruikt als sociale huisvesting. De resterende 49 worden op de huurmarkt gezet en de andere 350 worden verkocht in mede-eigendom. “We vergeten niet dat de ‘S’ in ESG sociaal betekent”, zegt Brivia. 

De toren combineert respect voor ecologie en architectonische durf en vertegenwoordigt een koersverandering in het ontwerp van gebouwen. Het wordt sowieso een emblematisch gebouw en een ecologisch herkenningspunt in de skyline van de stad. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord