MENU

Een aantrekkelijke gevel voor sociale huisvesting in Parijs

Rotterdam Skyline

Een terugblik op 30 jaar wolkenkrabbers in Rotterdam

10 april 2023 Comments (0) Andere, Milieu, Technologie, Vastgoed

Emblematische sites in Londen met zonne-energie van Dorset

Dit elektriciteitsleveringscontract is het eerste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk: het werd rechtstreeks ondertekend tussen een producent van hernieuwbare energie en een overheidsinstantie. Het zal de Britse hoofdstad gedurende 15 jaar helpen haar energiebudget te verlagen en haar “net zero”-doelstelling te bereiken.

De City of London Corporation zet zich in voor “het creëren van een levendige en bloeiende stad, het ondersteunen van een divers, bloeiend en duurzaam Londen binnen het VK en de wereld”. Het beheert het internationale financiële centrum, de Square Mile (the City) in de Britse hoofdstad.

De City of London Corporation is ook een belangrijke leverancier van openbare diensten in Londen, waaronder het runnen van scholen, sociale huisvesting, open ruimtes en groothandelsmarkten in de hoofdstad. Het is ook het bestuursorgaan van verschillende iconische Londense bezienswaardigheden, zoals de Tower Bridge, Hampstead Heath en het Barbican Centre.

  • London Tower Bridge
    London Tower Bridge
  • The Barbican
    The Barbican
  • London Tower Bridge
    London Tower Bridge

Een internationale energieleverancier

Dankzij de overeenkomst tussen de City Corporation en de internationale energieleverancier Voltalia zullen al deze locaties worden voorzien van hernieuwbare elektriciteit afkomstig van het nieuwe zonnepark in South Farm, in Dorset. Met meer dan 91.000 panelen zal de site een capaciteit hebben van 49,9 megawatt, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 35.000 mensen.

Dit contract, dat in 2020 werd afgesloten voor een bedrag van 40 miljoen GBP, bepaalt dat Londen de volledige productie van het zonnepark koopt voor een periode van 15 jaar. De site is net voltooid en zal vanaf 1 januari 2023 meer dan de helft van de elektriciteit van het stadsbedrijf leveren. 

Doelstelling: ‘net zero’

Het project maakt deel uit van de klimaatactiestrategie van de City Corporation, die zich ertoe verbindt om tegen 2027 net zero-emissies te bereiken voor haar eigen activiteiten, en tegen 2040 voor haar investeringen en toeleveringsketen. De organisatie zei dat het £ 68 miljoen investeerde om deze doelen te bereiken.  De City Corporation zegt dat dit project zal helpen het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen en meer dan £ 3 miljoen aan energiekosten per jaar te besparen. Ongeveer £ 800.000 is geïnvesteerd in bedrijven binnen een straal van 40 kilometer van het project, ter ondersteuning van lokale bedrijven.

Dit project moet als voorbeeld dienen voor lokale overheden in het Verenigd Koninkrijk. Het helpt de CO2-uitstoot te verminderen en energie te leveren die goedkoper en veiliger is en wordt beschermd tegen de prijsvolatiliteit van de energiemarkten”, aldus Keith Bottomley, voorzitter van de milieucommissie van de City Corporation.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord