MENU

Warshau verwelkomt het hoogste gebouw van de Europese Unie

Een aantrekkelijke gevel voor sociale huisvesting in Parijs

23 maart 2023 Comments (0) Andere, Architectuur, Milieu, Technologie, Vastgoed

Smart, het slimste kantoor in heel Spanje

In Barcelona onthulde proptech-bedrijf Sharry het eerste gebouw met slimme kantoortechnologie. Het heet Smart en maakt deel uit van een complex in het hightech zakendistrict 22@.

Smart, onderdeel van het zaken- en technologiedistrict 22@, gebruikt het internationale proptech Sharry-platform om de toegang, het parkeerbeheer en de bezoekerservaring te digitaliseren. Proptech is een term die wordt gebruikt voor start-ups die innovatieve technologieproducten of nieuwe modellen voor vastgoedmarkten leveren.  

Volledig duurzaam ontwerp

Smart werd ontwikkeld door Meridia Capital en ontworpen door GCA Architects. Het biedt ongeveer 25.000 vierkante meter kantoorruimte in drie afzonderlijke gebouwen die met elkaar zijn verbonden door uitgestrekte groene ruimten. Het beschikt ook over een dakterras, gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen die een gemeenschapsgevoel en een volledig duurzaam ontwerp bevorderen. Smart kreeg Leed Platinum– (Leadership in Energy and Environmental Design) en Well Platinum-certificeringen.

Sharry digitaliseerde de toegang tot het gebouw, het parkeerbeheer en de bezoekerservaring. Alle functies zijn toegankelijk via een mobiele applicatie van Sharry, wiens software al wordt gebruikt door wolkenkrabbers in New York, zoals de iconische Vanderbilt Tower in Manhattan.

Sharry’s oplossing stelt huurders in staat om digitale toegangsbadges te gebruiken, waardoor plastic kaarten die gemakkelijk kwijtraken en niet milieuvriendelijk zijn, niet langer nodig zijn. Het platform kan ook worden gebruikt voor het boeken van gedeelde ruimtes, zelfbediening bij de receptie of om eventuele Covid-gerelateerde beleidsregels te communiceren.

 • Sharry Smart Building - Barcelona 22@
  Sharry Smart Building - Barcelona 22@
 • Sharry Smart Building - Barcelona 22@
  Sharry Smart Building - Barcelona 22@
 • Sharry Smart Building - Barcelona 22@
  Sharry Smart Building - Barcelona 22@
 • Sharry Smart Building Barcelona 22@
  Sharry Smart Building - Barcelona 22@

22@, technologie-, kunst- en cultuurwijk

22@ is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek tussen technologie en kunst en cultuur. Je vindt er een grote diversiteit aan winkels en restaurants. Dankzij de mobiele app van Sharry krijgen gebruikers toegang tot informatie van de handelszaken in de buurt, zoals dagmenu’s, speciale aanbiedingen, uitnodigingen voor diverse evenementen, enz.

Gebruikers kunnen Sharry’s technologie gebruiken om toegang te krijgen tot de ruimte in alle drie de gebouwen door tourniquets en deuren te ontgrendelen met hun smartphones. Bovendien reserveren ze met een paar klikken een parkeerplaats of een vergaderruimte. Smart stroomlijnt ook het bezoekersbeheer, aangezien bewoners snel een QR-code voor bezoekers kunnen genereren, ter vervanging van de bezoekersbadge. Bewoners kunnen ook een parkeerplaats reserveren voor hun gasten, of hen een link sturen voor een online reservering.

 We zijn verheugd dat Sharry nu aanwezig is op de Spaanse markt, en het is bijzonder spectaculair met Smart, aangezien dit het eerste gebouw in Spanje is dat een dergelijk niveau van integratie bereikt“, aldus David Hartl, hoofd verkoop en ontwikkeling bij Sharry. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , , , , ,

Geef een antwoord