MENU
Block Chain

Hoe blockchain een revolutie in de Smart City kan...

3D-zebrapaden

22 augustus 2018 Comments (0) Mobiliteit

Dit is de Uber van de elektrische steps

Nadat ze Parijs en de Verenigde Staten hebben veroverd, maken elektrische steps in free-float nu ook in Brussel hun opwachting. Sinds eind juni kan je een elektrische step via de Troty-app boeken. Een idee dat aanslaat. Maar biedt het alle voordelen om de stedelijke mobiliteit te vergemakkelijken? Divercitymag heeft het getest.

We herinneren ons allemaal de aluminium steps die een trend waren in de jaren ’90. Maar de gadget was vooral populair bij tieners en slechts weinig volwassenen gebruikten ze. De e-steps, die vijf keer sneller zijn dan voetgangers, maken dit vervoersmiddel aantrekkelijker. De auto is synoniem voor tijdverlies geworden en daarom beginnen de bewoners na te denken over andere manieren om zich te verplaatsen. Mooiere, flexibelere manieren die minder plaats innemen. Goed nieuws: op 29 juni nam de Belgische start-up Troty 50 “made in China” steps in dienst in Brussel. De zone gaat van de Grote Markt tot Flagey, via de Europese wijk.

Het is leuk om voetgangers voorbij te steken, staande op twee wielen met de handen op een soort stuur. En zelfs een paar auto’s als je de weg opgaat. De Troty is licht en plooibaar en kan een maximumsnelheid van 22 km/u halen. Het heeft een batterij met een autonomie van zo’n 30 à 40 kilometer. Alle Troty’s worden met groene energie opgeladen. Dat gebeurt in een hangar met zonnepanelen tussen 22.00 en 05.00 uur.

Hoe werkt het?

Je moet enkel de app voor smartphones activeren. Dan kan je een step zoeken (op straat of bij een partner van Troty), hem boeken, het slot ontgrendelen en je helm opzetten. De rest is gewoon een kwestie van evenwicht, remmen en versnellen. Je vermijdt het voetpad en geeft de voorkeur aan fietspaden als die er zijn…

Zonder door het rode licht te rijden kan je met deze elektrische planken kostbare minuten tijd winnen. Wanneer je op u bestemming bent geraakt, word je automatisch aangerekend. Het tarief is 1 euro per beurt, en 15 eurocent per minuut dat je de step gebruikt. Het resultaat: een gemiddelde rit kost minder dan een metroticket. En de coolfactor krijg je er gratis bovenop.

Wij zijn verkocht. Het gemak waarmee je je kan verplaatsen, het is een passe-partoutoplossing en dankzij het miniformaat kan je hem overal meenemen. We houden ook van het geïntegreerde slot dat je met een app bedient.

Negatieve punten: De bestrating in het centrum en het gebrek aan fietspaden.

Het verdict. Rechtopstaand aan meer dan 20 km/u door de stad zoeven: een nieuw idee van vrijheid!

http://troty.be/index.php/nl/

  • Troty
  • Troty
  • Troty
  • Troty
  • Troty
  • Troty
  • Troty
Deel dit artikel:

Geef een antwoord