MENU
Schoonschip © Space & Matter

Amsterdam: circulair en aquatisch

Urban Farm © Chuttersnap

Zal agritectuur binnenkort onze steden voeden?

12 september 2021 Comments (0) Andere, Architectuur, Mobiliteit, Vastgoed

Duitsland: een spectaculaire architectonische transformatie ten behoeve van de stad en haar inwoners

De technologische evolutie heeft veel mediabedrijven overbodig gemaakt. Het Deense architectenbureau Effekt Architects heeft meegewerkt aan de oprichting van een groot communicatiecentrum in het centrum van Kiel, geleden in Noord-Duitsland aan de rand van de Oostzee.

De in onbruik geraakte bouwwerken huisden ooit de redactie en drukkerij van de plaatselijke krant, de Kieler Nachrichten. De uitgever bezette destijds een heel blok voor de volledige productie van de krant, van redactie tot drukkerij en distributie. Het KielHöfe-project (11.000 m² renovatie gewijd aan media en informatie) zal de fysieke aanwezigheid van de krant een nieuwe invulling geven en deze keer in een veel bredere context. 

  • © Effekt Architects
    © Effekt Architects
  • © Effekt Architects
  • © Effekt Architects
  • © Effekt Architects

Stedelijke hub

Deze ambitieuze vastgoedtransformatie zal de evolutie van een mediabedrijf onder de aandacht brengen, inclusief activiteiten die er vandaag de dag integraal deel van uit maken: verbeelding, creatie, productie, sociale contacten, ontspanning … De site wordt een dynamisch en levendig centrum voor gemengd gebruik. Dankzij deze renovatie wordt KielHöfe een essentieel onderdeel van de verjonging en revitalisering van het stadscentrum.

De krant zal niet aarzelen om de muren te verlaten: ze zal verankerd zijn in het stedelijke weefsel en gepaard gaan met culturele en associatieve programma’s. Omgekeerd kunnen voorbijgangers de binnenplaats van het gebouw oversteken en de bedrijvigheid van een regionale krant waarnemen.

KielHöfe zal natuurlijk gedeelde kantoren en werkplekken hebben, maar ook daktuinen en een evenementenruimte die open is voor het publiek. De nieuwe uitbreidingen van deze renovatie worden gemaakt van hout.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord