MENU
MACs : Le Borinage s’invite sur la carte de l’art contemporain

MACs: De Borinage krijgt een plaats op de kaart...

Nicolas Martin

15 januari 2016 Comments (0) Cultuur

Interview met Nicolas Martin, Eerste schepen van de stad Bergen

Vormt het jaar 2015 een nieuw begin voor de stedelijke ontwikkeling in Bergen?

Nicolas Martin, eerste schepen van de stad Bergen: “Mons 2015 is een belangrijk project voor de stad, maar daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere. Ons stadsproject, waarin Mons 2015 een plaats krijgt, is al vele jaren geleden begonnen. We hebben al heel wat projecten in het hart van de stad tot een goed einde gebracht. We zijn nu bezig met de eerste ring, met projecten die bestaan uit 2000 woningen, kantoren, winkels, de voetgangersbrug naar het toekomstige nieuwe station, hotels, de inrichting van de oevers van de Haine en fietspaden, een nieuw park met veel bomen, enz.”

Wat zijn de doelen op het vlak van bevolkingsdichtheid?

Nicolas Martin: “Bergen telt vandaag 96 000 inwoners. Volgens onze schattingen zouden we over 3 of 4 jaar de grens van 100 000 inwoners overschrijden.”

Staat de economische heropleving ook de agenda?

Nicolas Martin: “Natuurlijk. Er zijn al grote bedrijven gevestigd in de regio, zoals Google en Microsoft, en ze scheppen een gunstig klimaat voor de ontwikkeling van de kmo’s. We hebben trouwens een instrument dat bedoeld is om te blijven bestaan: Club Mons 2015, dat 800 ondernemers in de regio samenbrengt om na te denken over mogelijke pistes voor economische ontwikkeling.”

Deel dit artikel:

Geef een antwoord