MENU
Barcelona resilience

Is stedelijke veerkracht de sleutel tot een efficiëntere stad?

Green city

Waarom investeren in hoogwaardige groene gebouwen?

Newton Heath, Manchester

14 juni 2022 Comments (0) Andere, Architectuur, Cultuur, Milieu, Vastgoed

Manchester verandert braakland in duurzame sociale huisvesting

Newton Heath, een verlaten wijk in het noorden van Manchester, kent een verjongende en groene boost, met een project dat industrieel braakland zal rehabiliteren door er nieuwe sociale woningen te bouwen. 

Er worden 69 koolstofarme sociale wooneenheden gebouwd met de hulp van het Brownfield Land Fund van de Britse regering. Het nieuwe Newton Heath is een milieuvriendelijk en inclusief project en zal worden gebouwd volgens de Happi-principes, waardoor mensen in een rolstoel over meer binnenruimte beschikken. 

HAPPI report

HAPPI report

Met hun tuinen en zonnepanelen zullen de huizen modellen van circulariteit zijn. De appartementen zullen worden uitgerust met groendaken om de CO2-uitstoot te verminderen. De buurt wordt uitgebreid met gedeelde groene buitenruimtes en biedt parkeergelegenheid op straat en laadstations voor elektrische voertuigen.

Het project voorziet ook in het gebruik van geothermische warmtepompen en mechanische ventilatie met dubbele stroomregeling, om de energierekening van bewoners te verlagen.

Duurzaamheid en toegankelijkheid

Met de voltooiing van Newton Heath zal Manchester zijn doel van 6.400 betaalbare wooneenheden tegen 2025 verpletteren. De grote stad in het noorden van Engeland zal nu meer dan 7.000 wooneenheden van dit type aanbieden. Het groene ontwerp zal ook helpen om tegen 2028 koolstofneutraal te zijn.

De eenheden worden beheerd door Northwards Housing en gebouwd door projectontwikkelaar Rowlinson, met respect voor een ontwerp geïnspireerd op de geschiedenis van Newton Heath, dat een eerbetoon brengt aan de rode baksteen die het gebied kenmerkt. 

Handelen voor de stad betekent vooral handelen voor haar burgers. Manchester, een arbeidersstad die zwaar werd getroffen door economische recessies en zijn rijke industriële verleden, vindt zijn toekomst opnieuw uit en maakt komaf met de somberheid waarmee het nog steeds wordt geassocieerd. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord