MENU
Newton Heath, Manchester

Manchester verandert braakland in duurzame sociale huisvesting

Eden Tower

Frankfurt: de tuinen van Eden Tower

Green city

14 juni 2022 Comments (0) Andere, Architectuur, Vastgoed

Waarom investeren in hoogwaardige groene gebouwen?

Zijn groene gebouwen slechts een maatschappelijke keuze of brengen ze echt toegevoegde waarde voor hun investeerders en bewoners? Een paar antwoorden…

Met de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en nieuwe bouwtechnologieën is onroerend goed resoluut het pad ingeslagen van passieve gebouwen die zelfs in staat zijn om hun eigen energie te produceren. En naast ethische overwegingen lijkt het erop dat de rage voor deze groene gebouwen ook economische redenen heeft, zoals de verlaging van de exploitatiekosten. 

Meetbare positieve resultaten

Investeringen in duurzame gebouwen leveren concrete en bewezen resultaten op: hogere huurtarieven en activawaarden, verminderd risico op depreciatie en verhoogde aantrekkelijkheid en loyaliteit van huurders. 

© Towfiqu Barbhuiya

© Towfiqu Barbhuiya

Het bewijs? Volgens een Amerikaanse studie van McGraw Hill Construction is het rendement op investeringen voor groene vastgoedprojecten 9,9% hoger voor nieuwbouw en 19,2% hoger voor lopende projecten, vergeleken met traditionele gebouwen.

Productiviteit, welzijn en sociale betrokkenheid

Een gezonde werk- of leefomgeving heeft invloed op de productiviteit van werknemers en het welzijn van bewoners. Zijn we niet allemaal geneigd om op een plek te blijven waar we ons goed voelen?  Xiaowei Xu, lid van het Shenzhen Building Research Institute en filosoof, zegt dat “het gebouw een burger van de stad is en een verplichting heeft jegens de samenleving.” In een tijd waarin de Europese regelgeving voor nieuwbouw strenger wordt en aandeelhouders en klanten zich steeds meer zorgen maken over klimaatkwesties, moeten bedrijven in de sector rekening houden met deze stelregel.

Naast de economische voordelen bewijst een gebouw met hoge ecologische prestaties de samenleving onze sociale verantwoordelijkheid en engagement voor het klimaat. Deze ethische overwegingen hebben nu ook een economische impact.

 

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord