MENU

Carlo Ratti: stedelijke wijngaarden in Milaan

De steden van morgen ontwerpen op basis van recepten...

8 april 2020 Comments (0) Andere, Atenor, Vastgoed

BVS heeft zijn nieuwe voorzitter benoemd: Stéphane Verbeeck

Stéphane Verbeeck, afkomstig uit een Antwerpse zakenfamilie, wordt de nieuwe woordvoerder voor de Belgische vastgoedontwikkelaars en -investeerders.

Sinds 20 februari is Stéphane Verbeeck de nieuwe voorzitter van de beroepsvereniging van de vastgoedsector (BVS – UPSI). Hij was de enige kandidaat. Stéphane Verbeeck (51 jaar oud) volgt Serge Fautré op, de CEO van AG Real Estate, die sinds 2017 aan het hoofd stond van BVS. De gedelegeerd bestuurder van vastgoedontwikkelaar Gands (Antwerpen) treedt in de voetsporen van zijn vader, Eric Verbeeck (oprichter van Kairos), die van 2005 tot 2012 voorzitter van BVS was.

Projectontwikkelaar Stéphane Verbeeck is onder andere bekend als voormalig voorzitter van VOKA – Kamer van Koophandel Antwerpen/Waasland. Hij is al tien jaar CEO van promotor Gands Group en richtte recentelijk ook het vastgoedbedrijf REDET op. Met één ambitie: het zoeken naar niches in België en het ontwikkelen van cohousingprojecten en betaalbare woningen.

Verbetering van het vergunningenbeheer

De nieuwe voorzitter kondigde onmiddellijk een aantal prioriteiten aan : een snellere behandeling van beroepsprocedures inzake vergunningen, stimulering van kwalitatieve stadsvernieuwing en overleg met privé spelers voor de bouw van sociale huurwoningen. “Met de nieuwe regeringen is het tijd om te slagen in stedelijke vernieuwing en verdichting, en daartoe hebben we met name een beter vergunningenbeheerbeleid nodig. De vorige regeringen hebben er al over gesproken, maar nu is het de hoogste tijd om actie te ondernemen”, legt Stéphane Verbeeck uit in een persbericht.

Naast hoogwaardige stadsvernieuwing en het probleem van het huidige vergunningenbeleid, wil BVS zich ook inzetten op de ontwikkeling van AIS-pro’s (agentschappen voor sociaal vastgoed) waarmee particuliere ontwikkelaars sociale woningen kunnen bouwen. “Dit zal niet alleen de sector ten goede komen, maar ook de burgers. Dankzij de samenwerking met de privésector kan de kwaliteit van de sociale huisvesting zeker verbeteren”, aldus BVS.

Naast de benoeming van de nieuwe voorzitter heeft BVS ook het mandaat van de ondervoorzitters Stéphan Sonneville (ATENOR) voor het Brussels Gewest en Bernard Piron (Thomas & Piron Bâtiment) voor Wallonië verlengd. Tegelijkertijd volgt Jo De Wolf (Montea) Stéphane Verbeeck op als ondervoorzitter van het Vlaams Gewest. De algemene vergadering heeft ook de 27 bestuurders benoemd die voor een periode van drie jaar in functie zullen zijn. Olivier Carrette (Policam), Gedelegeerd Bestuurden, en Pierre-Alain Franck (P-A Franck), Bestuurder, blijven verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de beroepsvereniging.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord