MENU

Guldenvlieslaan: binnenkort de Brusselse Champs-Élysées?

Düsseldorf, een stad die een architectonische renaissance beleeft

4 juli 2019 Comments (0) Andere, Vastgoed

Polen, het oostelijke Eden van vastgoedontwikkelaars?

In het Oosten ontvouwt zich een nieuwe wereld. Met een betere economische groei dan in België is het land ook een zegen voor vastgoedbeleggers. De professionele vastgoedinvesteringen van vorig jaar bereikten een nieuw record.

Vorig jaar bedroeg het totale bedrag aan professionele vastgoedinvesteringen in Polen 7,2 miljard euro, volgens het rapport “City report Q4 2018” over de stad Warschau dat werd gepubliceerd door de makelaar en adviseur in beleggingen voor professioneel vastgoed JLL. Een “indrukwekkend resultaat”, aldus JLL, in die zin dat het meer dan 2,2 miljard hoger ligt dan het voorgaande record, dat is vastgesteld in… 2006.

$ 2,75 miljard werd geïnvesteerd in de kantoorsector, $ 2,47 miljard in de commerciële sector, $ 1,84 miljard in de industriële sector en ongeveer $ 120 miljoen in de hotelsector. Een van de belangrijkste deals van 2018 was de verkoop van de helft van de aandelen van Ghelamco in de Warsaw Spire Tower (Warschau) aan Madison International Realty voor 175 miljoen euro.

Gedreven door de kantoormarkt

Het jaar 2018 was een groot succes voor de kantoormarkt in Warschau, een trend die niet lijkt te vertragen in de toekomst“, merkt JJL op in zijn rapport. “De vraag swingt de pan uit, de leegstand is op zijn laagste punt sinds 2012 (8,7%) en zal waarschijnlijk verder dalen, het nieuwe aanbod wordt volledig geabsorbeerd door de markt en de huurprijzen stijgen voortdurend.

De huurprijzen verschillen, nog steeds in de hoofdstad en in het kantoorsegment, van € 120 tot € 180/m2/maand in de perifere bedrijfsdistricten, tot € 180 tot € 250/m2/maand in het CBD en het stadscentrum. In het geval van huisvesting varieert de aankoopprijs van 1500 tot 2500 euro/m2 in de eerste en tweede ring tot ongeveer 5000 euro/m2 in het hart van Warschau.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord