MENU

Straatsburg: een stedelijk eiland in kleur

ArchiEcoles © Jackal Liu

Architectuur ten dienste van scholen

The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup

24 juni 2021 Comments (0) Andere, Architectuur, Technologie, Vastgoed

Aarhus (Denemarken): ecologisch verantwoorde kantoren

Het verbinden van twee delen van de op een na grootste stad van Denemarken: dat is de spectaculaire inzet van dit prachtige gebouw dat langs het water “zweeft”. 

The Hinge wordt beschouwd als de nieuwe poort naar de stad, en zal een essentiële mijlpaal en een sterke visuele verbinding tussen het historische centrum van de stad en het nieuwe stadsgebied Aarhus Ø (voormalige gerenoveerde koopvaardijhaven) zijn. 

Dit nieuwe gebouw is een toonbeeld van Scandinavische architectuur: licht en de nabijheid van water spelen een centrale rol. De kantoren zullen genieten van zonlicht en het leven langs het kanaal, terwijl ze toch beschermd zijn tegen de wind.

  • The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup
    The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup
  • The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup
    The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup
  • The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup
    The Hinge © KVANT-1 & Dorte Mandrup

Zicht en vrije ruimte

Met zijn open basis creëert het gebouw transparantie naar de kustwegen en de haven. Je kan het kanaal onder het gebouw zien en krijgt zelfs de indruk dat het gebouw op het water zweeft. 

Duurzaamheid staat centraal in het ontwerpproces. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen zoals beton en glas, wil het kantoor van Dorte Mandrup een positieve invloed hebben op de levenscyclusanalyse in de bouw. Dorte Mandrup zelf is een van de belangrijkste figuren van de Scandinavische architectuur. 

Het geheel biedt werkplekken voor innovatieve bedrijven en start-ups, zodat ze hun ambities voor de toekomst kunnen waarmaken. In de openbare ruimte op de benedenverdieping hebben bezoekers toegang tot een biomarkt en kunnen ze ook meubels, kleding of fietsen recyclen.

The Hinge zal naar verwachting operationeel zijn in 2026.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord