MENU
Naked Houses © OMMX

London test gelijke toegang tot eigendom

© MVRDV Skygarden Seoul

Skygarden, een nieuw High Line-concept in Seoul

2 juni 2017 Comments (0) Architectuur

Na het Witte Huis, een bibliotheek-museum

Voormalig president Barack Obama onthulde het design van het toekomstige Presidential Center Obama in Chicago, een ultramodern project van een half miljard dollar.

Sinds hij niet langer in het Witte Huis resideert, rijgt de voormalige president de acties om het Amerikaanse erfgoed te verdedigen aan elkaar. Hij denkt in de eerste plaats aan de jeugd, aan de volgende generatie die het land recht zal moeten houden. Barack Obama heeft tal van projecten in het achterhoofd. En hij ziet het groots. Het project dat hem het meest nauw aan het hart ligt, is het Barack Obama Presidential Center, een cultureel centrum voor de nieuwe generatie leiders. Een ambitieus project dat in 2021 het licht zou moeten zien in de geliefde stad van de voormalige president, Chicago.

Onlangs werden de maquettes onthuld door de architecten Tod Williams en Billie Tsien. Het zijn maar liefst drie gebouwen die boven de grond zullen verrijzen in het Jackson Park, een plein dat werd aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1893 en uitkijkt op Michigan Lake. De campus werd zo ontworpen dat er een bibliotheek wordt ondergebracht, waarvan de bouw een traditie is geworden voor de voormalige Amerikaanse presidenten, en er komt ook een openbare tuin met een basketbalveld en een gloednieuwe opnamestudio.

In het noorden van de site zal een zeshoekige toren onderdak bieden aan het museum van het centrum, terwijl de zuidelijke gebouwen plaats bieden aan een bibliotheek, een auditorium, klaslokalen, laboratoria, ontmoetingsruimten, en ook kantoren voor de Obama Foundation. “De Obama’s waren van meet af aan heel duidelijk. Meer dan een bibliotheek of museum ze wilden een levend centrum voor de burgers”, aldus Tod Williams. Een centrum dat meer in het teken staat van actie en het delen van kennis dan een ruimte die wordt uitgetrokken voor boeken.”

De drie gebouwen zullen worden bekleed met lichte steen met grote glasvlakken. In de maquette kunnen we ook zien dat de lagere gebouwen allebei een toegankelijke tuin op het dak krijgen. Ze zullen ook grote ondergrondse ruimtes bevatten, wat de totale oppervlakte van het project op 21.000 m² brengt. Dit bouwwerk is bedoeld om het culturele beleid te belichamen dat Barack Obama voerde tijdens zijn ambtstermijn. Het echtpaar is van plan om 2 miljoen dollar te investeren in het project, maar de totale kosten van de campus zullen naar verwachting oplopen tot 500 miljoen dollar.

  • © Obama Foundation-TWBTA
    © Obama Foundation-TWBTA
  • © Obama Foundation-TWBTA
    © Obama Foundation-TWBTA
  • © Obama Foundation-TWBTA
    © Obama Foundation-TWBTA
Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord