MENU

Hoe Duisburg transformeert tot smart city

MSI lanceert Europese aanbesteding voor Usquare

3 april 2019 Comments (0) Architectuur, Vastgoed

500 wolkenkrabbers in Londen

In een opvallende video heeft de stad Londen zijn skyline voor 2026 onthuld. Alle wolkenkrabbers die de komende zeven jaar gebouwd worden, zijn erin te zien. Dertien nieuwe gebouwen zullen het silhouet van Londen vervolledigen, inclusief een van 290 meter hoog.

Met een reeks afbeeldingen onthulde City of London Corporation, het bestuursorgaan van de stad, hoe de skyline er de komende zeven jaar uit zal zien. Dertien nieuwe gebouwen zullen het silhouet van de stad voltooien. Zeven projecten zijn in aanbouw in het businessdistrict, waaronder de 22 Bishopsgate. Die wolkenkrabber telt 62 verdiepingen en verrijst op de site waar de Pinnacle had moeten komen.

PLP Architecture heeft van AXA Real Estate en Lipton Rogers Developments de opdracht gekregen om de nieuwe skyscraper te ontwerpen. De ambitie is er “het eerste verticale dorp in Londen” van te maken met winkels, restaurants en recreatiezones. En er zit nog een ander mooi project in de pijplijn, met een iconisch tulpvormig gebouw dat weleens de beroemde Gherkin zou kunnen overschaduwen.

Residentiële projecten

Ondertussen blijkt uit een rapport van NLA (New London Architecture) dat de skyline van de Britse hoofdstad de komende jaren niet minder dan 510 torens zal tellen. In 2016 waren dat er 455. 115 projecten zijn al in aanbouw. Meer dan 90% van die gebouwen zijn residentiële projecten, die de Londenaars zowat 106.000 nieuwe woningen zullen bieden.

De wijk Tower Hamlets in Oost-Londen zal de meeste gebouwen tellen, gevolgd door Greenwich en Southwark. Ondanks deze vele projecten werd er in 2018 geen enkele toren van meer dan 200 meter opgeleverd. Maar de Britse hoofdstad is van plan de Chinese megasteden en New York de loef af te steken, met de bouw van een wolkenkrabber van 290 meter hoog.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord