MENU

Waarom de auto van morgen een verlengstuk van je...

Melbourne zal de grootste gedraaide toren in glas hebben

21 november 2018 Comments (0) Andere, Mobiliteit, Technologie

Hier is de eerste zelfrijdende trein…zonder rails!

Alweer een wereldpremière op het vlak van smart cities voor China. En deze kan een revolutie inzake stedelijk vervoer betekenen.

De Automated Rail Rapid Transit wordt sinds een jaar getest. Het is een 100% elektrische trein die na slechts 10 minuten laden 25 kilometer kan afleggen. Een zelfrijdende trein die vrij op straat circuleert, zoals een bus, die tot 70 km/u haalt. Wat hem zo bijzonder maakt? Hij heeft geen rails nodig maar volgt de stippellijnen die op de weg staan geschilderd.

De trein rijdt op rubberbanden die virtuele sporen volgen. Hij is uitgerust met sensoren en kan signalen herkennen, bochten, verhogingen en obstakels detecteren, zijn snelheid aan het verkeer aanpassen en reageren op instructies van de centrale eenheid.

De trein kan in zijn drie wagons 307 personen vervoeren maar is ook aanpasbaar. Je kan er nog twee wagons bij aanhangen in functie van het verkeer en zo 500 mensen vervoeren.

  • © CRCC
  • © CRCC
  • © CRCC
  • © CRCC
  • © CRCC

Goedkoper dan een tram

Een ov-lijn die niet op stalen rails rijdt kan in een jaar worden gebouwd en kort daarna in gebruik worden genomen. Bovendien zijn de kosten aanzienlijk lager dan traditionele trams, aldus de ontwerpers.

Dit voertuig combineert de voordelen van moderne bussen en trams en is een nieuwe manier om je in de stad te verplaatsen. Het doel is om de autodruk in de Chinese steden te verminderen. Momenteel wordt hij getest in de stad Zhuzhou in het centrum van China.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord