MENU

Amsterdam: groen in de stad

Lissabon: de gemeente geeft lege appartementen terug aan haar...

16 februari 2021 Comments (0) Andere, Architectuur, Cultuur, Technologie

Italië: positieve en genereuze architectuur ten dienste van de burger

De grote architect en stedenbouwkundige Stefano Boeri heeft opnieuw blijk gegeven van zijn durf en creativiteit. Hij zal 1500 tijdelijke vaccinatiepaviljoens installeren op pleinen en in stadscentra van Italië.

Deze paviljoens, bestaande uit een houten interieur en een textielen overkapping, zullen gemakkelijk kunnen worden ontmanteld en elders weer in elkaar gezet. Ze zijn volledig recycleerbaar, en zullen allemaal het symbool dragen van een sleutelbloem – symbool van wedergeboorte aan het einde van de winter, een beeld van hoop. Een positieve manier om architectuur ten dienste van de gemeenschap te stellen.

In een persbericht zei Boeri dat deze architectuur ontworpen was om “een symbool van sereniteit en regeneratie over te brengen. Gevaccineerd worden zal een daad zijn van burgerlijke verantwoordelijkheid, liefde voor anderen en herontdekking van het leven. Als dit virus ons heeft opgesloten in ziekenhuizen en huizen, zal het vaccin ons in staat stellen om contact te leggen met het leven en de natuur om ons heen“, voegde hij eraan toe.

  • © Stefano Boeri Architetti
  • © Stefano Boeri Architetti
  • © Stefano Boeri Architetti

Op alle openbare pleinen in Italië

Zoals Stefano Boeri het online magazine Dezeen vertelde: “Het openbare leven in Italië speelt zich meestal af op onze piazza’s. We moeten ervoor zorgen dat deze paviljoens toegankelijk en comfortabel zijn en plaatsen waar burgers gedurende een bepaalde periode een deel van hun leven zullen overwegen.

De geprefabriceerde paviljoens zullen ook informatiestands huisvesten en worden ondersteund door andere communicatie-elementen, zoals campagnes voor sociale media, posters, radio-uitzendingen en brochures om het enthousiasme voor vaccins aan te moedigen. Stefano Boeri is een van de meest gerenommeerde Italiaanse architecten, beroemd om zijn gebouw “Il Bosco Verticale” – of het verticale bos – in Milaan, waarvan de hele gevel wemelt van levende bomen en groen.

Deel dit artikel:

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord