MENU

Île-de-France: kantorenvastgoed in stijgende lijn

Italië: positieve en genereuze architectuur ten dienste van de...

16 februari 2021 Comments (0) Andere, Cultuur, Milieu, Vastgoed

Amsterdam: groen in de stad

In het Zuidas-district, een zakelijk district dat gedomineerd wordt door imposante kantoorgebouwen, vertegenwoordigt The George een heilzaam gebaar, dat de menselijke, groene en uitbundige architectuur belicht.

Zuidas is een zakelijk district in de buurt van het vliegveld, het Centraal Station en het centrum van de stad. Het stond tot nu toe niet bekend voor zijn architectonische stoutmoedigheid. Met de komst van The George krijgt de wijk een nieuwe dynamiek met meer stadsleven, kinderen en families …

Het gebouw telt 11 verdiepingen en 47 appartementen, in grootte variërend van 88 tot 196 m2. De zuidkant bestaat uit een reeks overlappende groene terrassen en balkons, die op elkaar worden gestapeld naarmate ze zich geleidelijk ontvouwen. De gevel zelf is transparant (driedubbel glas). Twee ingangen leiden tot een groen beboste hal met een spiraalvormige trap die leidt naar een gemeenschappelijk terras van 80 m2 op de tweede verdieping, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten in het midden van het groen.

  • Amsterdam The George © Arjen Schmitz
  • Amsterdam The George © Arjen Schmitz
  • Amsterdam The George © Arjen Schmitz
  • Amsterdam The George © Arjen Schmitz
  • Amsterdam The George © Arjen Schmitz

Groen dat niet alleen esthetisch is

Het bakvormige dak verzamelt neerslag in een reservoir en is bedekt met zonnepanelen. Terwijl regenwater de vegetatie bewatert, levert zonne-energie elektriciteit aan de centrale delen van het gebouw. Een groot aantal planten en bomen maken deel uit van de glazen zuidgevel, wat verticaal tuinieren vergemakkelijkt. Bewoners kunnen op een complete en constante manier genieten van hun eigen oase. Het bespaarde water en de energie worden verspreid over het hele gebouw.

Door een groene touch te brengen in een grijze buurt, draagt The George zeker bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit, maar brengt het, bovenal, een stedelijke dynamiek naar een deel van de stad dat tot nu toe slechts heel weinig inwoners telde.

The George is een werk van het Nederlandse bureau dok architekten, dat zowel aan openbare als particuliere gebouwen in Nederland heeft gewerkt. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de renovatie van de Nationale Bank in Brussel.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord