MENU
Les Chinois toujours plus friands d’immobilier occidental

Chinezen steeds meer verzot op westers vastgoed

Les villes privées, nouvelle utopie du XXIe siècle?

Privésteden, nieuwe utopie van de XXIe eeuw?

Les villes privées, nouvelle utopie du XXIe siècle?

16 maart 2017 Comments (0) Architectuur, Vastgoed

Jongeren willen een comfortabelere en grotere woning

Volgens een onderzoek van Reynaers Aluminium zegt de helft van de jonge Belgen tussen 18 en 34 dat ze op de korte termijn willen verhuizen. De reden hiervoor is dat ze op zoek zijn naar comfort.

Bijna 3 op de 10 jongeren tussen 18 en 34 jaar zijn in het algemeen niet tevreden met hun huidige woning. Een op de twee jongeren wil op korte termijn verhuizen en in een comfortabeler en groter huis wonen dat beter is uitgerust, met een tuin of op zijn minst een terras. Een ideaal dat frontaal botst met het model dat domineert op de stedelijke markt. Want naarmate de stad dichter wordt, zetten promotors aan tot de aankoop van steeds kleinere appartementen.

Wat vooral stoort, is geluidsoverlast (34 %). Maar de slechte luchtkwaliteit (28%), de risico’s in verband met het verkeer (26%), het gebrek aan privacy (26%) en problemen met buren (25%) ondermijnen ook het moraal van de huurders. Naast de locatie en de omgeving zijn diegenen die ontevreden zijn over hun woning dat vooral vanwege de afwerking en geluidsisolatie (41%), domotica, isolatie tegen regen en wind (34%), en de staat of het algemene niveau van het gebouw (32%). De inrichting, een groene omgeving en een mooie lichtinval zijn ook belangrijke factoren.

De eengezinswoning zet aan tot dromen

De meerderheid van de jonge Belgen volgt de voetsporen van hun ouders. Bijna 80% van hen zou liefst wonen in een conventionele eengezinswoning… terwijl 30% van de jongeren op een appartement woont. Helaas, voor bijna 90% van de 18-34-jarigen zijn financiële moeilijkheden het belangrijkste obstakel om toegang te krijgen tot een woning waarin ze zich perfect thuis zouden voelen. De schaarste aan bouwgrond en de reglementering voor bouwwerven of verbouwingsprojecten vormen eveneens een rem voor één op de drie ondervraagde jongeren. Uit de enquête blijkt daarentegen dat bijna de helft van de jonge gezinnen geen eigenaar zijn, terwijl 80% van de 55-plussers dat wel zijn.

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord