MENU

Praga, het nieuwe hippe epicentrum van Warschau

Waarom heeft de Japanse architectuur de wind in de...

8 mei 2019 Comments (0) Andere, Atenor, Vastgoed

Roemeense tweeling voor de UP-site toren

Wist u dat UP-site een tweelingbroer of -zus krijgt? Eind 2018 kondigde Atenor de aankoop van een perceel van 7.150 m2 in het hart van de Floreasca/Vacarescu-wijk in Boekarest aan. Het doel: er twee woontorens van 14 en 24 verdiepingen, met in totaal 250 appartementen te bouwen.

In Brussel was Atenor de eerste promotor die de uitdaging aanging om verschillende functies te combineren in de UP-site aan de rand van het kanaal in de Noordwijk. Met zijn 252 appartementen, variërend van pieds-à-terre tot penthouses, en zijn hoogte van 140 meter, is UP-site niet alleen de hoogste woontoren in het land, maar het is ook één van de mooiste stedelijke uitdagingen van de hoofdstad: in 2010, toen het project werd gelanceerd, waren de oevers van het kanaal in Brussel niet veel meer dan dat, ver verwijderd van de woonwijk van de toekomst.

Vandaag is UP-site een embleem geworden. Het is onmogelijk naast de toren te kijken die erin geslaagd is het gezicht van de wijk te worden, die aantrekkelijker te maken en ook het sociaal economische profiel van de bevolking te veranderen. De ontwikkelaar in volle expansie uit Terhulpen wou dit succes in het buitenland herhalen. Het portfolio van het vastgoedbedrijf telt momenteel drie kantoorprojecten in Boekarest, voor een totale oppervlakte van 137.700 vierkante meter. Afgelopen december kondigde Atenor aan ook zijn eerste stappen in de residentiële vastgoedmarkt van de Roemeense hoofdstad te zetten, met de aankoop van een grond van 7.150 vierkante meter.

  • UP-site Brussels
  • UP-site Brussels
  • UP-site Brussels
  • UP-site Bucharest
  • UP-site View

Het motto: gemengd gebruik

Het project is gelegen in het hart van de Floreasca/Vacarescu-wijk, tussen het Floreascameer en het metrostation Aurel Vlaicu, dicht bij de beste winkelcentra in Boekarest (Strollada en Baneasa). Deze wijk in volle bloei wordt erkend als het zakelijke hart van de Roemeense hoofdstad. Kantoorcomplexen hebben er een bezettingsgraad van meer dan 95%.

Maar voor Atenor gaat dit project om huisvesting en het injecteren van leven in de buurt. Het project “UP-site Boekarest” bestaat uit twee woontorens van 14 en 24 verdiepingen, met een totaal van 252 appartementen. Om van dit verticale project één van de belangrijkste ontwikkelingen in Roemenië te maken, focust de promotor uiteraard op de architectonische en ecologische kwaliteiten van de toekomstige torens. Net als in Brussel is gemengd gebruik het motto. Daarom bestaat het project ook uit winkels en ruimtes voor diensten, bovenop 400 parkeerplaatsen. Het resultaat wordt in 2021 verwacht.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord