MENU

De markantste gebouwen van 2020

Hoe de Noorse Snøhetta Boedapest hertekent

16 maart 2020 Comments (0) Architectuur, Cultuur, Vastgoed

Een nieuw drijvend park in New York om de Hudson te verfraaien

De Engelse sterarchitect Heatherwick ontwierp een plantaardig eiland op de beroemde New Yorkse rivier. Dit park is met twee bruggen met de kades verbonden en wekt de indruk tussen de beroemde jetties te drijven. Een zuurstofbel op enkele stappen van de High Line.

De gloednieuwe wijk Hudson Yards, gebouwd als verlengstuk van de beroemde High Line, werd een jaar geleden in het westen van Manhattan geopend en blijft intrigeren met zijn architectonische keuzes. Tot de nieuwe places to be behoren onder andere de Shed, een premium cultureel centrum, de Vessel, het architecturale hoogstandje van Thomas Heatherwick, en een artistiek hedendaags winkelcentrum. Aan deze niet-exhaustieve lijst zal binnenkort een klein eiland op de Hudsonrivier worden toegevoegd.

Pier 55 werd ontworpen door de Britse architect Thomas Heatherwick, één van de meesters achter Hudson Yards. Dit eiland, dat op 300 betonnen kolommen in de vorm van paddenstoelen rust, biedt deze nieuwe wijk, voorheen gekend voor zijn verlaten magazijnen en sporen, een weelderig en heuvelachtig landschap.

Een amfitheater met 800 zitplaatsen

Het eiland is tegelijk een openluchttheater, een toevluchtsoord voor de gestreepte baars en een openbaar park en zal via twee houten loopbruggen met de oevers van de Hudson verbonden zijn. Een frisse wind in het midden van de stad.

“Op een moment dat je een doctoraat online kunt behalen en al je boodschappen kunt laten bezorgen, gaat het buurtleven en het sociale weefsel ten onder als je iets banaals bouwt,” vertelde Thomas Heatherwick aan de Wall Street Journal. Dit project, gefinancierd door mediamagnaat Barry Diller en zijn vrouw Diane von Furstenberg, is het nieuwste in de rij dat de kracht van de high-end markt in deze buurt test, die een instroom van nieuwe residentiële en architectonisch gedurfde projecten heeft gezien. De opening van Pier 55 is gepland in de herfst van 2020.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord