MENU
Fourmis sur la route

Mieren observeren om het verkeer beter te beheren

Urban rooftop farm Thammasat-university (Bangkok)

Thailand:Azië’s grootste stedelijke dakboerderij

PARADISE building (Feilden Clegg Bradley Studios)

16 oktober 2020 Comments (0) Andere, Architectuur, Energie, Milieu, Technologie

En kantoor in Londen met een negatieve koolstofbalans?

Er wordt een koolstofnegatief houten kantoorgebouw gebouwd in Londen. Het zal alleen bedrijven huisvesten die zich inzetten voor transitie- en duurzaamheidsacties en die niet de middelen hebben om hun eigen kantoren te bouwen.

PARADISE building (Feilden Clegg Bradley Studios)

PARADISE building (Feilden Clegg Bradley Studios)

Dit gebouw van zes verdiepingen, genaamd PARADISE, werd ontworpen door de Britse Feilden Clegg Bradley Studios. Het ligt aan een spoorweg in het Londense district Vauxhall.  

De originaliteit van de toekomstige constructie ligt in de structuur: een combinatie van tegels en balken in gekruist gelaagd hout (CLT) en stalen balken, op betonnen funderingen. De ontwerpers hebben berekend dat de geabsorbeerde koolstof door het gebruikte hout voldoende zal zijn om de koolstofuitstoot te compenseren die ontstaat tijdens de bouw, maar ook tijdens de eerste 60 jaar van de exploitatie van het gebouw. 

Vanuit een duurzaamheidsperspectief is CLT een van de weinige hernieuwbare structurele materialen die mechanisch kunnen worden gemaakt en dus gewoon hergebruikt kunnen worden aan het einde van hun levenscyclus“, zei Joe Jack Williams, partner bij Feilden Clegg Bradley. 

Het gebouw zal beantwoorden aan het Architects Declare-manifesto, een collectief van Britse architecten die zich inzetten voor meer deugdzame en eco-verantwoorde praktijken. Ze pleiten voor een verandering in het gedrag in de bouwsector (architecten, aannemers, projecteigenaren, investeerders) en passen hun methodes aan om architectuur en stedelijke planning te creëren die een positieve impact op onze wereld zullen hebben.  

De website van Architects Declare: www.architectsdeclare.com

PARADISE building (Feilden Clegg Bradley Studios)

PARADISE building (Feilden Clegg Bradley Studios)

 

© Feilden Clegg Bradley Studios

Deel dit artikel:

Tags: , , , , , ,

Geef een antwoord