MENU
Eleonore Morand © Brigitte Bouillot

Frankrijk: 9de editie van de “Prix des femmes architectes”

© Presse750 | Dreamstime.com

De begane grond activeren om wijken tot leven te...

Ferrero Office © FVB

10 maart 2022 Comments (0) Andere, Architectuur, Technologie, Vastgoed

Luxemburg: waar is het Kantoor van het Jaar 2021 gevestigd?

De Office Space of the Year-wedstrijd wordt in verschillende landen georganiseerd door CBRE, het internationale adviesbureau voor commercieel vastgoed. Voor Luxemburg werd de prijs van 2021 gewonnen door het wereldwijde hoofdkantoor van het merk Ferrero, op een steenworp afstand van de luchthaven van Findels.

Het management van de chocolatier licht toe: “Het hele gebouw is ontworpen om werknemers een goed gevoel te geven.” Enkele voorbeelden die dit illustreren: de vele restaurants van het bedrijf bieden een dieet dat is uitgewerkt met de hulp van een voedingsdeskundige. De onverkochte producten van de dag worden aangeboden tegen gereduceerde prijzen om voedselverspilling te voorkomen. Maar ook: een fitnessruimte (waar werknemers alleen of in het gezelschap van een sportcoach kunnen sporten), een medische ruimte, een kine, een analyselaboratorium, een kapsalon, met bomen omzoomde terrassen, vergaderzalen die je kan boeken met een app en een computersysteem zodat je weet waar je je in het gebouw bevindt en waar de vergaderzalen zijn waar je heen moet. 

Ferrero Office © FVB

Ferrero Office © FVB

Intelligente mix van werk en ontspanning

Bij het ontwerp van het gebouw wou men zoveel mogelijk gebruikmaken van de trappen zodat men zo weinig mogelijk de lift moest gebruiken. Grote horizontale loopbruggen verbinden de twee vleugels van het gebouw. Welzijn speelt tot in de kleinste details een centrale rol: “Met het telewerken hebben we onze medewerkers zelfs dezelfde bureaustoel thuis aangeboden!”. Laten we ook meegeven dat ook de werkplekken op maat van de recreatieve onderdelen werden ontworpen: ze zijn tegelijk functioneel en adaptief. Met een verscheidenheid aan werkplekken waarmee iedereen de plek kan kiezen die het beste past bij de uit te voeren taak. 

Het Ferrero-complex is sinds 2019 operationeel. Het strekt zich uit over 30.000 m2, werd gerealiseerd door het consortium Besix Red en Félix Giorgetti en ontworpen door Perry Weber & Associates. Het Franse Lonsdale stond in voor het interieurontwerp. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord