MENU
Beton de chanvre © Elodie Dupuy

Frankrijk: een eerste openbare gebouw gebouwd van hennepbeton

De stad toegankelijker maken voor slechtzienden

23 maart 2022 Comments (0) Andere, Cultuur, Milieu, Mobiliteit, Technologie, Vastgoed

Polen organiseert het World Urban Forum

“Onze steden transformeren voor een betere stedelijke toekomst” is het hoofdthema van het volgende World Urban Forum (WUF) dat voor het eerst wordt gehouden in Centraal-Europa in de stad Katowice, in juni 2022. 

Katovice © Umkatowice

Katovice © Umkatowice

Dit wereldwijde evenement over duurzame urbanisatie wordt om de twee jaar georganiseerd door het Human Settlements Programme van de Verenigde Naties (UN-Habitat). Het WUF is een van de belangrijkste evenementen om de moeilijkste kwesties waarmee de wereld vandaag de dag wordt geconfronteerd nader te bekijken: de snelle urbanisatie en de impact ervan op gemeenschappen, steden, economieën, klimaatverandering en politiek. 

Het evenement wordt mede georganiseerd door het Poolse ministerie van Ontwikkelingsfondsen en Regionaal Beleid en de Stad Katowice.

In 2030 zal 60% van de wereldbevolking in steden wonen

De wereld zal met een hogere snelheid blijven urbaniseren. Zoals benadrukt in de verklaring van de  VN-Habitat, “zijn stedelijke gebieden de drijfveren die bijna de hele toekomstige groei van de wereldbevolking zullen absorberen. Alle regio’s zullen naar verwachting de komende tien jaar meer verstedelijken. Simpel gezegd betekent dit dat de toekomst van de mensheid onmiskenbaar stedelijk is en dat steden goed moeten worden gepland om duurzaamheid, gelijkheid en gedeelde welvaart te waarborgen.” 

Katowice © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Katowice © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Het Forum zal een gelegenheid zijn om onszelf de cruciale vragen voor onze nabije toekomst te stellen: wat voor steden zijn er nodig om de toekomst van de mensheid te ondersteunen? Hoe kunnen we de toekomst van steden vormgeven? Hoe willen we dat onze steden eruit zien? Antwoorden, in juni, in Katowice. En op DivercityMag natuurlijk. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , , , , ,

Geef een antwoord