MENU
Doubleweb

Reykjavik of de weddenschap van 100% duurzaamheid

Ljubljana Green City

Ljubljana, zero waste doelstelling

bristol harbour england

1 april 2016 Comments (0) Milieu

Bristol, de goede Britse leerling

De stad van morgen zal groen zijn of niet zijn. Laten we steden ontdekken waar lokale initiatieven rond duurzaamheid beloond werden en voor ons als inspiratiebron kunnen dienen.

Als zesde grootste stad van het Verenigd Koninkrijk heeft Bristol begin jaren 2000 een verandering ondergaan via strategieën voor groene governance. 4 stadsboerderijen, 8 natuurreservaten en maar liefst 450 parken tonen alvast de wil om altijd groen in de buurt te hebben. Maar heel deze omgeving wordt aangevuld door een systeem met Metrobussen met een lage CO2-emmissie en een ingenieuze vondst die de naam “Poo-bus” kreeg, namelijk een bus die rijdt op biogas gegenereerd uit menselijke uitwerpselen.

Bristol is ook de stad van het Verenigd Koninkrijk die het minste energie per gezin verbruikt. De gemeente financiert sinds 10 jaar immers een uitgebreid isolatieprogramma voor woningen en de installatie van zonnepanelen op openbare gebouwen en scholen. Ze zet (via sociale netwerken) ook in op de maatschappelijke betrokkenheid van de bewoners door hun mening te vragen of door hen rechtstreeks te laten meewerken aan programma’s om de stedelijke ruimte te verbeteren.

Foto © Debby Termonia

Meer Info

Deel dit artikel:

Tags: , , ,

Geef een antwoord