MENU

De Eiffeltoren in het groen

De High-Line van Londen werd deze zomer ingehuldigd

22 juli 2019 Comments (0) Architectuur, Vastgoed

Higher Roch: een slim gebouw in de lucht van Montpellier

Na “De witte boom” van Sou Fujimoto zal nu de toren van Higher Roch op 50 meter boven de grond kennismaken met de blauwe lucht van Montpellier. Het gebouw wordt het kloppende hart van het gemengde City Roch-programma en zal bestaan uit 77 premium appartementen en uitgerust zijn met smart technology.

Montpellier, dat momenteel volledig wordt vernieuwd, krijgt er een nieuwe toren bij. Het wordt een soort vuurtoren in de stad: gericht op de zee en op de Pic Saint-Loup. Dit nieuwe speerpunt van de mediterrane architectuur is voorzien voor 2021. Higher Roch zal 77 wooneenheden en 17 verdiepingen tellen en zal 50 meter hoog zijn.

Het standingvolle gebouw werd ontworpen door het bureau Brenac & Gonzalez en medewerkers en zal zich in de multmodale hub van het station van Saint-Roch, in het centrum van Montpellier, bevinden. Het is een teken van steeds intuïtiever wordende habitats en diensten. De architecten hebben het dan ook als geconnecteerde appartementen ontworpen. French Tech-start-ups werden betrokken om van het gebouw een smart building te maken.

De “Smart building”-app bijvoorbeeld zal de inwoners een blik en controle over de verschillende diensten in de buurt bieden: real time parkeerplaatsen, entertainment of beslissingen van het syndicaat in mede-eigendom. En dat is nog niet alles: met de diensten “Ma smart home” of “A ma place” krijgen de inwoners via hun smartphone voorstellen voor het beheren van hun pand en een digitale conciërgeservice.

  • © Brenac, Gonzalez & Associates
  • © Brenac, Gonzalez & Associates
  • © Brenac, Gonzalez & Associates
  • © Brenac, Gonzalez & Associates
  • © Brenac, Gonzalez & Associates
  • © Brenac, Gonzalez & Associates

De poort naar een nieuwe buurt

Het hele project is ontworpen om te voldoen aan de stadsvernieuwing die in het hypercentrum van Montpellier, in de voormalige, vervallen spoorwegbuurt, tot leven komt. Saint-Roch, aan de rand van de historische stad, moet het ontstaan van een nieuwe, levendige, open, gemengde en duurzame buurt bevorderen. De buurt is 15 hectares groot en bevindt zich rond het station. Men zal er tegen eind 2021 1.300 wooneenheden en 30.000 m2 gebouwen voor tertiaire en commerciële activiteiten bouwen.

Deel dit artikel:

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord