MENU

Drie projecten die La Défense zullen veranderen

De nieuwe Smart City Gids

19 oktober 2018 Comments (0) Andere, Vastgoed

Verblijven in het buitenland: waarom kiezen voor Boedapest?

Je hoeft niet steenrijk te zijn om een pied-à-terre te hebben in een stad waar het leven aangenaam is. Spotlight op Boedapest, een bestemming in opmars.

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is in volle groei en er zijn daar heel wat opportuniteiten om vastgoed te kopen. Het historische verleden van de stad is adembenemend en het onroerend goed wordt massaal gerenoveerd. In Boedapest vind je grote, mooie appartementen voor minder dan 500.000 euro in gebouwen van zeer grote architectonische kwaliteit. Ze moeten in niets onderdoen voor gebouwen van Haussmann.

Het vastgoed wordt er zo aantrekkelijk dat het Barnes Global Property Handbook, de jaarlijkse studie van high-end vastgoed, Boedapest de belangrijkste nieuwe bestemming noemt: “Zoals dat vroeger het geval was voor Lissabon, Barcelona en Madrid, kent Boedapest nu een periode van zeer grote groei, gecombineerd met een dynamische economie en een ligging in het hart van Europa“, vat het rapport samen.

De meest populaire wijken bevinden zich in het historische centrum van de stad bij de Donau. Zo telt het 5de arrondissement volgens Barnes heel wat volledig  herstelde gebouwen. De prijzen stegen er de laatste twee jaar met meer dan 35%! Beleggers kijken ook uit naar oude te renoveren gebouwen en appartementen in het 6de, 7de en 9de arrondissement. Zonder de Andrassylaan te vergeten, waar je alle luxemerken vindt.

De beste opportuniteiten

Momenteel worden in Boedapest meer dan 2 miljoen vierkante meter residentiële gebouwen gebouwd of gerenoveerd. Het merendeel van de panden zijn gerenoveerde appartementen tussen 100 en 200 m². “Boedapest is het Lissabon van drie-vier jaar geleden“, stelt Thibault de Saint-Vincent, voorzitter van Barnes. Een te renoveren appartement kost er tussen de 2.000 en 2.500 euro per vierkante meter. Een volledig gerenoveerd pand van zeer hoge kwaliteit en met uitzonderlijke faciliteiten wordt voor 5.000 à 6.000 euro per vierkante meter verkocht. Het voordeel van deze beleggingen? Het rendement is hoger dan die in West-Europa, rond 6%.

Het residentiële vastgoedpark trekt een cliënteel aan dat voor 30% uit het buitenland komt, waarvan veel Amerikanen, Fransen, mensen uit het Midden-Oosten, Oostenrijkers en Duitsers. Voor 1 miljoen euro kan je een ruim gerenoveerd appartement van 200 m2op het Sint-Stefanusplein, met zicht op de basiliek, kopen. Voor 500.000 euro koop je een appartement met 5 ruimtes, van 130 m2met parking in het 5de arrondissement, een van de meest prominente wijken van de stad.

Deel dit artikel:

Tags: , , , ,

Geef een antwoord