MENU

Rotterdam: kunst, een weerspiegeling van de stad

Copenhague Rasmus Hjortshoj coast - Park’N’Play © Jaja-architects - Rama studio

Kopenhagen: een parking beklimmen

7 november 2020 Comments (0) Andere, Technologie, Vastgoed

Luxemburg: 3.000 m2 om samen te wonen

Een Luxemburgse start-up, gespecialiseerd in het beheer van co-living, heeft zojuist zijn eerste fondsenwerving voor een bedrag van 110.000 euro afgerond. Genoeg om het de nodige impuls te geven in een nog vrij onderontwikkelde markt in het Groothertogdom.

In de meeste grote steden is co-living aan een opmars bezig. Het principe is eenvoudig: iedereen heeft een eigen kamer, maar de rest wordt gedeeld (woonkamer, bureau, sanitair, keuken, wifi, fitnessruimte, Netflix-abonnementen, tuin of terras …). Sommige plaatsen bieden zelfs meer “comfort”-opties: toegang tot een conciërge, een schoonmaakdienst, kinderopvang, een bewaakte parkeerplaats … De meeste co-livingsites bieden ook de mogelijkheid om werkplekken te delen. En op die manier privé-en beroepsleven op dezelfde site te combineren.

Het zijn vooral millennials die zich deze manier van leven hebben toegeëigend. Toch is het niet ongewoon om er ook andere generaties te ontmoeten, omdat ze hier bewust voor kozen of omdat ze tussen twee projecten in zitten. De Luxemburgse start-up Cocoonut stelt een all-in huurmodel en toegang tot een co-livinggemeenschap voor. Ze hebben voor de gelegenheid een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om alle aspecten van dit gedeelde leven te beheren, met inbegrip van het sociale deel (contacten, bijeenkomsten, sport …). Het concept is daarom breder dan traditionele vormen van samenwonen.

Een flexibele levensstijl

Aurélien Dobbels en Nicolas Legay creëerden Cocoonut aan het begin van dit jaar 2020. Ze hebben net hun eerste fondsenwerving gedaan: 110.000 €, waarmee ze toegang krijgen tot 15 miljoen euro (waardering) in onroerendgoedactiva of ongeveer 3000 m2 die zullen worden gebruikt voor co-living. Een tiental investeerders hebben besloten deze twee ondernemers de middelen te geven om hun ambities waar te maken.

Nicolas Legay et Aurélien Dobbels, fondateurs de la start-up luxembourgeoise Cocoonut. © Cocoonut.

Nicolas Legay en Aurélien Dobbels, oprichters van de Luxemburgse start-up Cocoonut. © Cocoonut.

Beide partners komen uit de financiële wereld, maar beiden waren enorm geïnteresseerd in onroerend goed. “Op dit moment zijn wij de enige Luxemburgse operatoren actief in co-living, maar we weten dat ook Belgische en Franse bedrijven deze praktijk in Luxemburg willen ontwikkelen“, vertelde Aurélien Dobbels aan de Luxemburgse website Paperjam.

In Luxemburg is het niet altijd gemakkelijk om accommodatie te vinden. En steeds meer mensen wenden zich tot dit soort communautaire ervaringen, zowel om financiële redenen als vanwege de gezelligheid, en tenslotte omdat deze oplossing toegang biedt tot diensten die, individueel genomen, niet toegankelijk of denkbaar zouden zijn. Het Groothertogdom, een land waar veel tijdelijke contracten en tijdelijke verblijven bestaan, lijkt daarom een ideale basis voor de ontwikkeling van deze trend.

Deel dit artikel:

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord