MENU

De talloze voordelen van renovatie

Wat als bouwen dé oplossing was voor de klimaatcrisis?

7 januari 2022 Comments (0) Andere, Architectuur, Mobiliteit, Technologie, Vastgoed

Wooneenheid ontworpen als vliegtuigen of auto’s

Een Amerikaanse fabrikant heeft zojuist een woonaccommodatie onthuld die is ontworpen volgens digitale productietechnieken die worden gebruikt in de automobiel- en luchtvaartindustrie. Een origineel idee dat, zowel bouwers (goedkoper, sneller) als natuurliefhebbers (vermindering van de CO2-voetafdruk) zou moeten bekoren.

e methode die is ontwikkeld door de modulaire bouwstart-up Assembly OSM in samenwerking met het kantoor SHoP Architects is geïnspireerd op de manier waarop auto’s en vliegtuigen worden geassembleerd. Het prototype is ontworpen met automobiel- en ruimtevaartingenieurs van Boeing, SpaceX en Tesla. De ambitie is tweeledig: de bouw sneller en goedkoper maken en proberen de huisvestingscrisis in de Verenigde Staten op te lossen. 

  • © Assembly OGM
  • © Assembly OGM
  • © Assembly OGM

Digitale innovatie

Dankzij deze technologie kunnen volledig aanpasbare, digitaal ontworpen appartementen worden gecreëerd. Het systeem is ontworpen met ontwikkelaars in gedachten, voor middelgrote tot hoge gebouwen. Dankzij deze technologie zijn de marges hoger en de doorlooptijden voorspelbaarder, terwijl volgens de fabrikant de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk wordt verbeterd.

De software geeft gedetailleerde instructies voor bouwelementen door aan de leveranciers die volledige huisvestingselementen maken, zoals badkamers, keukens en gevelpanelen. Vervolgens gebruikt de fabrikant een gepatenteerd knipmechanisme om de componenten zoals Lego te monteren. Een geweldige timelapse documenteert de assemblage van dit prototype. Het voelt eigenlijk alsof je meer naar een assemblagelijn van een auto kijkt dan naar een bouwplaats.

Assembly OSM zegt dat zijn aanpak de projecttijd met 50% kan verkorten, de CO2-voetafdruk met 25% kan verlagen en de onvoorspelbare aard van de bouw kan verminderen, inclusief het beperken van vertragingen als gevolg van menselijke fouten. 

Deel dit artikel:

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord